Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere INCENDIARĂ de la Summit-ul de la Sibiu: Angela Merkel a dat FLIT unei înalte funcții în cadrul UE

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a primit oferte, în cursul summitului Consiliului European din România, pentru a prelua o funcţie de rang înalt la Bruxelles, afirmă funcţionari europeni.

Angela Merkel a respins propunerea de a deveni preşedinte al Consiliului European, au declarat, sub protecţia anonimatului, trei oficiali UE citaţi de agenţia Bloomberg, conform Mediafax.

Citește și:  Uniunea Europeană, lege cu care TAIE în CARNE VIE - Aceste îngrăsăminte vor fi strict interzise producătorilor

Discuţiile s-au derulat într-un format restrâns, iar sursele citate nu au precizat ce lideri au prezentat propunerile. Unii lideri europeni au exprimat speranţa că Angela Merkel se va răzgândi.

Într-un interviu acordat recent publicaţiei Süddeutsche Zeitung, Angela Merkel a declarat că are un "sentiment ridicat de responsabilitate" pentru Europa. Ulterior, pe fondul speculaţiilor că ar urma să preia o funcţie de rang înalt la nivel european după retragerea din funcţia de cancelar german, Angela Merkel a afirmat: "Nu sunt disponibilă pentru altă poziţie politică, oricare ar fi, iar acest lucru include Europa".

Angela Merkel pledează pentru numirea unui politician german într-o poziţie de conducere la Comisia Europeană sau la Banca Centrală Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.