Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunerea SURPRINZĂTOARE a unui fost ministru al justiției, acum senator PSD: Modificarea ANUALĂ a codurilor civile şi penale

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a declarat, marţi, că este necesar un cadru general parlamentar pentru ca modificarea codurilor civile şi penale să se facă o dată pe an, menţionând că în acest mod nu se va mai ajunge în situaţia de instabilitate, scrie agerpres.ro.

"Cred că modificăm de prea multe ori codurile şi ajungem din nou în situaţia de instabilitate, ceea ce nimeni nu doreşte. Poate în dezbaterile de aici vom reuşi să ajungem la o formulă de modificare a codurilor, dacă se poate, o dată pe an, indiferent din partea cui vine această propunere, că vine din iniţiativă parlamentară sau de la minister. Cred că un framework, un cadrul general în care să avem dezbateri pe modificarea codurilor la nivelul Parlamentului este extrem de importat. Altfel, luăm deciziile Curţii, vine ministrul cu propuneri, vin noi decizii ale Curţii, eventual, o să vină câţiva colegi parlamentari care, cu siguranţă, o să aibă idei la fel de bune ca ale noastre şi o să ne trezim în situaţia că din nou modificăm de cel puţin două-trei ori pe an codurile, ceea ce este împotriva oricăror principii învăţate la facultate", a afirmat Cazanciuc, la comisia specială parlamentară pentru punerea în acord a legislaţiei din Justiţie cu deciziile CCR.

Citește și: A redus reușita Simonei la bani: Cine este senatoarea care nu s-a bucurat pentru Halep și ce mesaj rece a avut

La începutul lunii iulie, Cazanciuc a propus, într-o scrisoare adresată preşedintelui CSM, Mariana Ghena, şi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, instituirea printr-un memorandum a unui mecanism de consultare permanentă între puterile Legislativă, Executivă şi Judecătorească, prin care să se stabilească şi ca modificările/completările codurilor să se poată face o singură dată pe an.

"Vă propun ca împreună să începem demersurile pentru instituirea unui mecanism de dialog permanent între reprezentanţii celor trei puteri: Legislativă, Executivă şi Judecătorească, ai cărui termeni să fie stabiliţi într-un memorandum. Rezultatele dialogului dintre reprezentanţii celor trei piloni ai statului ar putea sta, de asemenea, la baza unui acord politic între partidele reprezentate în Parlament, astfel încât eventualele modificări/completări ale codurilor să aibă loc o singură dată pe an, după un calendar agreat, în care să fie alocat timp suficient dezbaterilor publice şi parlamentare", preciza Cazanciuc.

Citește și: Mihai Tudose a fost scos din sărite: ”Și-au bătut joc de România, dacă vor mai greși o dată, voi reacționa violent”

El menţiona că prin acordul politic ar trebui să se convină şi ca deciziile Curţii Constituţionale a României ce reclamă modificări normative în materia drepturilor fundamentale să fie aplicate de îndată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.