Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propuneri pentru sănătatea PSD

Am mai spus-o, dar o voi mai spune. Puterea unui partid rezidă din unitatea membrilor săi în jurul ideologiei alese. Nu altfel este şi cu Ţara. Tăria unui stat stă în unitatea cetăţenilor săi pentru un anumit deziderat. Desigur, atât partidul, cât şi Ţara sunt în permanenţă asaltate de intruşi cu interese mai mult sau mai puţin divergente, dar evident sunt elemente total străine faţă de esenţa partidului sau statului respectiv.

Acceptarea acestora aşa cum sunt nu reprezintă altceva decât o formă de sinucidere. De aceea, din timp în timp, şi termenele nu trebuie să fie foarte lungi, se impun acţiuni de epurare din rândul partidului a acestor elemente, politruci sadea, care nu sunt decât în căutarea împlinirii propriilor interese, şi sunt complet străine de interesul general al partidului. Dacă în cazul Ţării astfel de acţiuni necesită mare prudenţă şi analize amănunţite, în cazul partidelor acestea pot fi rapide, de mare eficienţă şi garantează asanarea climatului politic interior. Acest tip de abordare ar curăţa partidele de căpuşele care se bucură de drepturi egale cu membrii de partid ce au muncit la construirea democratică a partidului, la binele şi imaginea corectă a acestuia în cadul electoratului.

Astăzi, în PSD nu există un astfel de sistem, o astfel de maşinărie de făcut curat în partid, deşi este imperios necesară o astfel de epurare periodică. Toate partidele, de la noi sau de peste hotare, se confruntă cu astfel de paraziţi, nu este nici o ruşine. Ruşinos este să nu ai voinţa să scapi de asemenea caractere infecte care cer, şi, culmea!, deseori obţin tot soiul de recompense. Prea des vedem nişte noi veniţi puşi imediat în funcţii publice deşi se ştie că sportul lor preferat este de a sări dintr-o barca politică în alta. Unii sunt dovediţi traseisti, alţii se dau tehnocraţi care acceptă să colaboreze politic, pentru că aşa i-a dictat conştiinţa (şi accesul la parale), alţii sunt văzuţi drept oportunişti.

Ei bine, aici trebuie dat puternic cu mătura. În afara faptului că murdăresc imaginea partidului prin acţiunile lor sau că nu fac nimic din poziţiile proaspăt câştigate, sau aşteaptă clipa pentru a valorifica poziţia în care se află sau în care s-au aflat, aceşti paraziţi mai prezintă o abilitate de mare pericol pentru orice fel de partid, asociaţie sau organizaţie. Pentru binele personal, astfel de personaje fără coloană vertebrală, orientare, ideologie şi pentru care cuvântul om nu are nici un înţeles, sunt cei mai abili vânzători şi cumpărători de influenţă. Aceasta este o boală care se infiltrează rapid în conştiinţa celor mai slabi şi creşte de la o zi la alta până cand partidul se va sparge în mii de bucăţi purulente.

Acesti viruşi trebuie înlocuiţi cu organisme sănătoase pentru binele oricărui partid, deci şi a PSD–ului. Desigur, PSD, la această oră, este cel mai unit partid de pe eşichierul politic, dar paraziţii lucrează neîncetat…

Pentru igienizarea partidului trebuie concepute câteva legi interioare, pe lângă modelele de integritate absolut necesare, să îndepărteze, periodic astfel de ameninţări. Un bun început ar fi valorizarea la maximum a resurselor interne ale partidului din punct de vedre al membrilor. Fidelii PSD trebuie promovaţi şi ajutaţi să acceadă în functii şi demnităţi conform pregătirii lor şi nu politrucii şi traseiştii gata să-şi vândă şi mama şi tatăl pentru o leacă de bunăstare. Fidelii, cei ce au stat în partid şi l-au susţinut cu tărie sunt cei ce constituie baza, pavăza şi turnurile de veghe ale partidului. Aceasta ar putea fi prima si cea mai importantă măsură de asanare a PSD.

Imi permit să mai propun chiar o grilă “de merit”, desigur, discutabilă, dar ar putea constitui un bun punct de plecare.

Ce-ar fi dacă, pentru a fi instalaţi in diverse funcţii colegii noştri ar trebui să aibă o anumită vechime în partid? Eu cred că nu ar fi nimic rău…

Astfel:

1) Pentru a candida la funcţia de Consilier local să aibă minim 1 an vechime în partid

2) Pentru a candida la funcţia de Consilier judeţean să aibă minim 2 ani vechime în partid

3) Pentru a candida la funcţia de Primar să aibă minim 3 ani vechime în partid

4) Pentru a candida la funcţia de Preşedinte de Consiliu Judeţean să aibă minim 4 ani vechime  în partid

5) Pentru a candida la funcţia de Deputat sau Senator să aibă minim  5 ani vechime  în partid

6) Pentru a accede la funcţia de Secretar de Stat să aibă minim 2 ani vechime  în partid

7) Pentru a accede la funcţia de Ministru să aibă minim  3 ani vechime  în partid

Şi dacă nu s-ar face niciun rabat de la acest prim pas, am avea un început al cărui succes nu va întârzia să apară

Ninel PEIA

Deputat PSD Ilfov

www.ninelpeia.ro

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.