Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest extrem al senatorilor PMP: Nu participă la dezbaterile şi la votul asupra modificările aduse statutului magistraţilor

pmponline.ro
PMP sigla

Grupul PMP de la Senat a decis ca luni să nu participe la dezbaterile şi la votul asupra modificărilor aduse Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor, a anunţat liderul acestui grup parlamentar, Dorin Bădulescu. "Grupul PMP din Senat a luat hotărârea să nu participe la dezbaterile şi votul pe legea de modificare a Legii 303 privind statutul procurorilor şi judecătorilor. Facem acest gest în semn de protest, rămânând consecvenţi atitudinii pe care am avut-o până acum de la momentul la care au început dezbaterile pe această lege în comisia specială condusă de domnul Iordache, comisie în care avem un reprezentant care s-a retras. PMP rămâne consecvent acestei atitudini, nici nu am depus amendamente la această lege, tocmai pentru a nu legitima procesul acesta neobişnuit, dacă vreţi, de a se legifera - pe repede înainte, cu pus pumnul în gură Opoziţiei şi tuturor celor care ar fi avut un cuvânt de spus pe această lege", a declarat Bădulescu la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

El a adăugat că reprezentanţii PSD, ALDE şi UDMR îşi doresc să promoveze această lege "fără o dezbatere reală". "Ne nemulţumeşte în primul rând modul de legiferare şi în al doilea rând conţinutul. Discuţii ample ar fi putut să se poarte pe modul în care sunt subordonaţi procurorii ministrului Justiţiei. Pe de altă parte, modul de legiferare este unul care nu face cinste Parlamentului. Aceste legi ar fi trebuit, dacă se considera a fi modificate, să fi trecut printr-un parcurs parlamentar normal, cu discuţii aferente în Comisiile juridice de la Cameră şi Senat. Noi credem că există atâta grabă în legiferare şi schimbarea legilor Justiţiei pentru a satisface anumite interese pe care le are coaliţia PSD-ALDE-UDMR", a încheiat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.