Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest spontan al angajaţilor de la Radio Iaşi: Jurnaliştii cer majorarea salariilor

Foto facebook
radio iasi

Protest spontan al angajaţilor de la Radio Iaşi: Jurnaliştii cer majorarea salariilor

Câteva zeci de angajaţi ai Radio Iaşi au protestat, joi, în faţa instituţiei, nemulţumiţi de salariile mici, dar şi de pierderea unor drepturi financiare. Totodată, protestatarii au reclamat diferenţele mari la salarii între personalul de execuţie şi cel din conducerea instituţiei.

La protest au participat aproximativ 40 de angajaţi din totalul de 63 de salariaţi ai Radio Iaşi.

Jurnaliştii Radio Iaşi mai cer discutarea şi aprobarea rapidă a legii de funcţionare a Societăţii Române de Radiodifuziune care ar aduce clarificări privind statutul instituţiei.

Pe durata acţiunii de protest, activitatea Radio Iaşi nu a fost afectată.

Tot joi, angajaţii de la Radio Iaşi au transmis o scrisoare deschisă premierului, ministrului Culturii şi parlamentarilor din comisiile de cultură din Parlament.

În acest document, angajaţii Radio Iaşi cer creşterea salariilor personalului de execuţie cu cel puţin 50 la sută, inclusiv ”printr-o economie generată de micşorarea salariilor personalului de conducere, în aşa fel încât cei care aparţin de categoria din urmă să nu mai depăşească salariul preşedintelui României”.

”Solicităm o formă care să securizeze bonurile de masă pentru angajaţii SRR-Radio Iaşi, prin creşterea indicilor specifici fiecărei funcţii din organigrama personalului de execuţie, inclusiv precizarea expresă a acestor indici în contractele individuale de muncă. Vrem totodată finanţarea corespunzătoare a activităţii jurnalistice şi definirea cu responsabilitate a treptelor profesionale din cadrul Contractului Colectiv de Muncă”, se mai arată în scrisoarea deschisă a angajaţilor de la Radio Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.