Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest USR în Parlament, pe tema Roșia Montană. Replică rapidă a PSD: 'Voi furați miliarde cu vaccinuri, noi câștigăm procesele' (VIDEO)

Captură video
simonis rosia montana

USR și Forța Dreptei au organizat luni, 11 martie, un protest în plenul Camerei Deputaților. Cu pancarte referitoare la Roșia Montană, deputații USR și Forța Dreptei s-au instalat în preajma prezidiului, denunțând o presupusă manipulare a bursei în cadrul exploatării miniere și a procesului de la ICSID. În replică, președintele interimar al Camerei Deputaților, social-democratul Alfred Simonis, s-a arătat surprins de faptul că USR și partenerii săi sunt deranjați de faptul că România a câștigat procesul împotriva Gabriel Resources.

„Vreau să spun că România a câștigat procesul cu compania canadiană cu care se judeca. Mi-e complicat să înțeleg de ce Dumnezeu sunteți atât de nervoși pentru faptul că România a câștigat procesul de aproape 7 miliarde de euro cu o companie canadiană. De ce nu vă bucurați? Poate că ați fi vrut să nu mai fie bani de pensii, să nu mai fie bani de salarii, ați sperat că pierzând acest proces România rămâne fără bani și eventual dumneavostră puteți câștiga niște alegeri pe care altfel nu le puteți câștiga. Dacă vorbiți de manipularea bursei, vreau să vă reamintesc că președintele partidului dumneavoastră, Drulă, a cumpărat niște acțiuni cu 8000 de lei și a vândut jumătate din acțiuni cu 2 milioane de euro. Dacă cineva știe să manipuleze bursa, aceia sunteți dumneavoastră.

În încheiere, nu vă vorbesc despre vaccinuri și de miliardul de euro pe care l-ați furat din vaccinuri, dar vă spun următorul lucru: dumneavoastră și partenerii dumneavoastră ați făcut încă două lucruri care au prejudiciat bugetul României. Unul este suma de 400 de milioane de euro pe care Guvernul Orban, în prima zi de mandat, a dat-o fraților Micula, iar România după aceea a câștigat procesul și trebuie să recupereze banii. Și ajutorul de stat pentru Blue Air de 150 de milioane de euro pe care l-ați dat și pe care trebuie să-l recuperăm. Și da, stimați colegi cu pancartele voastre: voi manipulați bursa, voi furați miliarde cu vaccinuri, voi dați ajutoare de stat și noi câștigăm procesele și recuperăm banii”,  afirmat Alfred Simonis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.