Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTEST USR în Senat, pentru Roşia Montană. Claudiu Manda: 'Băieţii de la circ' (FOTO)

usr rosia

Trei senatori USR - Vlad Alexandrescu, Mihai Goţiu şi Allen Coliban - au desfăşurat luni, pentru scurt timp, un banner cu inscripţia "Salvaţi Roşia Montană", în faţa plenului Senatului.

Preşedintele de şedinţă, Claudiu Manda, a replicat: "Am o rugăminte, băieţii de la circ! Domnilor, domnul Coliban, domnul Alexandrescu, domnul Goţiu, vă mulţumim pentru prestaţia artistică".

Vezi şi: ATENŢIE la lipsa de zinc din organism: Care sunt simptomele şi ce boli pot apărea

"Împreună cu colegii senatori Vlad Alexandrescu și Allen Coliban am afișat, astăzi (luni - n.r.), în plenul Senatului, banerul adus din Piața Universității, de la protestul pentru Roșia Montană, de vineri seara. Pe pupitrele fiecărui senator USR se află, de asemenea, câte un steguleț cu același mesaj. Ce ne dorim, cred că deja știți cu toții: Guvernul Dăncilă, prin ministrul Culturii, să renunțe la intenția de a bloca includerea Roșiei Montane în UNESCO. Aproape 40.000 de cetățeni au semnat deja petiția Declic, adresată UNESCO, prin care se solicită continuarea procesului de includere a Roșiei Montane în Lista Patrimoniului Universal Și, apropo, ca să nu existe discuții suplimentare: banerul și stegulețele au fost realizate din donațiile membrilor Comunității Declic", a susţinut senatorul USR, Mihai Goţiu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, Guvernul ar fi stopat procedura de includere a localităţii Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, cererea fiind făcută de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi transmisă ambasadorului României la UNESCO prin intermediul MAE. 

Acţionarul majoritar Roşia Montană Gold Corporation ar cere despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari pentru blocarea proiectului aurifer, conform informaţiilor din mass-media.

Vezi şi: Specialiştii de la Harvard dezvăluie: Alimentul pe care trebuie să-l consumi dimineaţa pentru a preveni cancerul .

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.