Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Protestele studenților se extind în întreaga lume: tabere pro-palestiene și pro israeliene inclusiv la Paris sau Australia

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
protest studenti anti-israel sua

Protestele studenților se extind în întreaga lume, informează Mediafax. Tabere pro-palestiene și pro israeliene s-au format în Australia. Protestele au început în SUA și apoi au s-au extins în Europa, la Paris.

Protestele legate de războiul din Gaza au început și la Universitatea din Queensland, cea mai mare din statul australian. În curte s-au format două tabere cu corturi, potrivit CNN. Acestea sunt amplasate la aproximativ 100 de metri una de cealaltă. Cea mai mare este cu susținători ai palestinienilor, iar a doua are corturi cu stegul israelian.

Alte proteste au loc la cel puțin șapte universități australiene din Melbourne, Sydney, Adelaide și Perth. Spre deosebire de situația din SUA unde protestele au degenerat în acte violente, în Australia situația este calmă.

Tensiunea a crescut foarte mult în universitățile americane în ultimele două săptămâni.

Grupuri cu poziții diferite în raport cu criza din Gaza s-au format și au declanșat revolte. Mișcarea s-a amplificat după arestarea a peste 100 de protestatari la Universitatea Columbia din New York.

Studenții din numeroase universități americane au organizat tabere cu corturi și au organizat proteste. Sute de oameni au fost reținuți, iar experții susțin că protestele, inclusiv incidentele de antisemitism, sunt amplificate din surse externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.