Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestele violente continuă în Iran - Încă doi membrii ai forțelor de securitate au fost uciși

aljazeera.com
iran-proteste

Doi membri ai forţelor de securitate din Iran au fost ucişi în timpul unor noi proteste faţă de moartea tinerei kurde Mahsa Amini, transmite duminică agenţia oficială de presă IRNA, preluată de AFP.

Din 16 septembrie, când Amini a decedat în arestul poliţiei de moravuri, Iranul este scena unor manifestaţii împotriva regimului islamic.

Potrivit IRNA, un agent al miliţiei paramilitare Basij a murit duminică seara, după ce a fost rănit grav la cap în urma unui atac armat al mulţimii, în sudul capitalei Teheran.

Basij are legături cu Gărzile Revoluţionare, forţa militară de elită a Iranului.

Tot sâmbătă şi-a pierdut viaţa şi un membru al Gărzilor, în timpul unor demonstraţii la Sanandaj, capitala Kurdistanului iranian - provincia de unde era originară Amini, femeia în vârstă de 22 de ani arestată pentru încălcarea codului vestimentar strict impus de regimul islamic.

Cele două decese semnalate de IRNA ridică la 14 numărul morţilor din rândul forţelor de securitate iraniene, în cele trei săptămâni de la declanşarea protestelor.

În acelaşi timp, forţele de securitate, inclusiv poliţia şi miliţiile de voluntari Basij, au arestat mii de protestatari şi au rănit câteva sute. Potrivit grupurilor de susţinători ai drepturilor omului, cel puţin 130 de oameni au murit în urma violenţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.