Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protezare valvulară aortică și dublu bypass aortocoronarian în același timp operator, la SANADOR

Radu Pop
dr rurac

Deși nu avea simptome care să îl îngrijoreze, Radu s-a prezentat la un consult de chirurgie cardiovasculară la SANADOR. Iată cum își începe povestea: „Am avut marele noroc să ajung la Spitalul Clinic SANADOR, deși nu aveam semnale serioase că sănătatea inimii mele ar fi cumva amenințată. După ce m-a consultat domnul doctor Stanislav Rurac, mi-a sugerat rapid, cu o intuiție de mare profesionist, o examinare amănunțită. Mi-a consolidat încrederea în calitatea dumnealui profesională și umană, atunci când a decis intervenția pentru realizarea unor bypassuri și montarea unei proteze de aortă.”

În urma investigațiilor realizate, Radu a fost diagnosticat cu cardiopatie ischemică și cu stenoză aortică strânsă. Echipa de chirurgie cardiovasculară condusă de Dr. Stanislav Rurac a intervenit prompt și a realizat, în același timp operator, protezarea valvulară aortică cu valvă biologică și un dublu bypass aortocoronarian.

Rezultatele postoperatorii au fost extraordinare, pacientul beneficiind de o recuperare rapidă și ușoară: „Totul a decurs perfect, exact, fără cusur în sala de operație și apoi la ATI, în salon. A fost dovada că domnul doctor Rurac se bazează pe o echipă excepțională de profesioniști din Spitalul Clinic SANADOR, echipă pe care am simțit-o permanent apropiată de mine și după ce am revenit la normalitatea vieții de zi cu zi. Încă o dată, vă mulțumesc pentru că acum pot să mă ocup din nou, la aproape 80 de ani, de grădinărit, adică să-mi administrez «medicamentul» care continuă ceea ce a reușit domnul doctor Rurac în sala de operație”, mărturisește Radu.

Cardiopatia ischemică are o incidență ridicată în România și are costuri uriașe, care se traduc în vieți curmate prematur și în suferințe ale pacienților. Boala impune alegerea unei strategii de revascularizare a miocardului, deoarece cardiopatia ischemică poate fi responsabilă de apariția infarctului miocardic acut. Pentru a decide cea mai eficientă strategie, în funcție de particularitățile prezentate de pacient, medicii recomandă coronarografia, una dintre cele mai avansate metode utilizate pentru diagnosticul bolii cardiace ischemice.

Intervenția chirurgicale a fost o reușită datorită vastei experiențe operatorii a echipei medicale, dar și echipamentelor de înaltă performanță cu care este dotat Spitalul Clinic SANADOR. Chirurgii cardiovasculari de la SANADOR realizează o gamă extinsă de intervenții chirurgicale cardiace și vasculare, de la bypassuri aortocoronarian cu grefoane arteriale sau venoase, reconstrucții și înlocuiri valvulare, chirurgia aortei toracice și chirurgia complicațiilor mecanice ale infarctului de miocard, până la protezări valvulare transcateter, montare de stenturi endoaortice sau proceduri hibride, realizate împreună cu echipa de cardiologie intervențională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.