Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protocolul PSD - UNPR a fost semnat

PSD și UNPR au semnat, joi 4 februarie, un protocol care prevede colaborarea celor formațiuni în alegerile locale, votul într-un singur tur de scrutin și candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare.

Semnarea protocului s-a făcut cu o zi întârziere, termenul inițial fiind stabilit pentru ziua de miercuri, 3 februarie, însă Gabriel Oprea a amânat în urma votului care s-a dat pe cererea de urmărire penală transmisă de DNA.

Dacă UNPR a jucat la două capete, după consultările cu Dacian Cioloș, cu privire la votul în două tururi  pentru alegerea primarilor, semnarea protocolului pare să pună cruce pe intenția PNL de a încerca schimbarea legislației electorale, pe această temă.

După refuzul premierului, PNL și-a declarat intenția de a încerca schimbarea în Parlament, făcând și pași în acest sens, pare că după semnarea protocolului cei de la UNPR nu vor semna nicio inițiativă în acest sens așa cum au lăsat de înțeles în urmă cu câteva zile.

Pe de altă parte, UNPR a încercat să își asigure spatele. Potrivit ȘtiripeSurse Dragnea și Oprea ar fi încheiat un acord neoficial potrivit căruia fiecare organizație județeană PSD ar putea organiza o întâlnire în care se angajează să pună pe liste la alegerile parlamentare câte un candidat UNPR, fie pentru Senat, fie pentru Camera Deputaților, iar numărul parlamentarilor UNPR pe lista eligibilă nu va fi mai mare de 30, potrivit informațiilor neoficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.