Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prourorii din Suceava au protestat în tăcere față de Ordonanță 7/2019

judecatori

Procurorii din cadrul Parchetelor din Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi au protestat în tăcere, marţi, în faţa sediului din municipiul reşedinţă de judeţ, faţă de modificarea legilor Justiţiei, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Judecătorii explică de ce i-au câștig de cauză lui Liviu Dragnea în cazul completurilor de 5 - ÎCCJ făcut exces de putere

Ei şi-au exprimat nemulţumirea prin pancarte cu mesaje precum: ''Stat de drept'', Constituţie'' sau ''Independenţă'', fără să facă declaraţii sau să scandeze ceva.

Într-un comunicat remis marţi de Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se arată că, în condiţiile în care întâlnirea dintre reprezentanţii Guvernului şi cei ai unor asociaţii profesionale de magistraţi, fără participarea procurorului general şi a preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în calitate de reprezentanţi ai autorităţii judiciare, nu a avut efectele scontate, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a hotărât, în unanimitate, că ''orice dialog în vederea adoptării unui act normativ în domeniul judiciar trebuie iniţiat anterior emiterii sale, iar nu post factum, motiv pentru care insistăm în abrogarea imediată a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019 de modificare a legilor justiţiei, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 137 din 20.02.2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii''.

Totodată, în comunicat se arată că Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a stabilit suspendarea activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în programul cu publicul, în următoarele două săptămâni, cu excepţia cererilor de eliberare dovezi de circulaţie şi acte de deces.

De asemenea, în unanimitate, Adunarea generală a stabilit delimitarea de Asociaţia Procurorilor din România (APR), având în vedere poziţia exprimată de conducerea acesteia, fără consultarea prealabilă a procurorilor, întrucât APR nu reflectă interesele procurorilor raportat la realitatea juridică actuală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.