Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Ignație ne învață cum putem ajunge 'oameni de lumină'

episcopul ignatie al hușilor

Părintele Episcop Ignatie a vorbit celor prezenți joi, la hramul Mănăstirii „Schimbarea la Faţă” din Huşi, despre modul în care noi putem ajunge „oameni de lumină”.

„Prin credinţă, prin jertfă şi prin dragoste putem ajunge oameni de lumină”, a spus Preasfinţia Sa, potrivit basilica.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu reacționează după declarațiile lui Orban despre bani: Dacă v-ați opri din furat atunci ați fi avut de unde să majorați și pensiile și să dublați alocațiile .

Câtă nevoie este să sporim în lumină, să devenim oameni de lumină pentru cei din jurul nostru! Devenim astfel prin fervoarea credinţei, prin frumuseţea şi autenticitatea mărturisirii şi prin curăţenia dragostei noastre faţă de Hristos.

Părintele Episcop Ignatie a explicat că sărbătoarea Schimbării la Faţă este una a luminii, deoarece „Dumnezeu-Omul, Iisus Hristos, Logosul întrupat, îşi dezvăluie dumnezeirea Sa, slava Sa, lumina Sa necreată, în faţa ucenicilor Săi”.

„Exprimarea S-a schimbat la Faţă înseamnă că Hristos S-a arătat ucenicilor într-un fel în care ei nu Îl puteau vedea zi de zi. Ţinea ascunsă slava dumnezeirii, nu o lăsa să strălucească în toată splendoarea ei, pentru că omul nu ar fi putut să Îl privească”.

Citește și: Marcel Vela avertizează: Suntem cu ochii pe voi!

Prin rugăciune, prin asceză şi Euharistie, oamenii se pot face părtaşi luminii necreate, a subliniat Episcopul Huşilor.

„Apostolii au primit în dar lumina, aşa cum primesc toţi sfinţii care se îndeletnicesc cu rugăciunea. Sfântul Ioan Damaschin ne spune că «rugăciunea este cea care ne arată lumina». Cu cât un om se roagă mai mult, cu atât se face părtaş la lumina cea dumnezeiască”.

„Rugăciunea este cea care ne învredniceşte să vedem lumina necreată. Darul rugăciunii îl primim prin împărtăşirea cu Trupul şi Sângele lui Hristos şi prin nevoinţa noastră”.

Aşezământul monahal aflat în apropierea pădurii Dobrina a fost înfiinţată în luna aprilie 1966, pe fosta proprietate a omului de cultură Mihail Ralea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.