Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Timotei a oficiat slujba de înmormântare a Părintelui Arhimandrit Jacob Langhart, la Mănăstirea Cantauque din sudul Franței

basilica.ro
Arhiepiscopul Timotei

PS Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, împreună cu PS Marc Nemțeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, au oficiat joi, 30 decembrie 2021, slujba de înmormântare a Părintelui Arhimandrit Jacob Langhart, la Mănăstirea Cantauque din sudul Franței, conform basilica.ro

Ierarhii s-au aflat la Cantauque cu binecuvântarea Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale. Alături de ei a slujit actualul stareț al mănăstirii, Arhimandritul Moise.

Părintele Jacob Langhart a trecut la cele veșnice marți, 28 decembrie, la vârsta de 82 de ani. El a fondat în 2002 Mănăstirea „Buna Vestire și Sfântul Martin de Tours” din Cantauque, Franța, aflată în jurisdicția Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Părintele Jacob a condus așezământul până în anul 2018 când s-a retras având probleme de sănătate.

Arhim. Jacob s-a născut în 6 iunie 1939 în orașul francez Chambéry. A fost greco-catolic la început și a fondat o mănăstire în Israel, în deșertul de lângă Ierusalim. Obștea a fost alungată în 2002 din Țara Sfântă și s-a stabilit în sudul Franței, trecând la Ortodoxie și fiind primită în Patriarhia Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.