Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Veniamin: 'Să nu uităm de chemarea pe care ne-o face Dumnezeu, aceea de a fi sfinți'

De sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului și Sfințiilor Cuvioși Iosif și Chiriac, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a slujit la Mănăstirea Bisericani.

La slujba de hram au participat sute de credincioși din Maramureș și Moldova. Slujba a fost oficiată la altarul exterior din curtea așezământului monahal.

În predica sa, ierarhul a îndemnat oamenii să ia drept modele în viață pe sfinții cuvioși, precum sunt Iosif și Chiriac de la Bisericani.

„Să îi avem pe toți sfinții cuvioși înaintea noastră ca modele, să îi avem înaintea noastră ca rugători înaintea Tronului Preasfintei Treimi, și în același timp să nu uităm de chemarea pe care ne-o face Dumnezeu, aceea de a fi sfinți, că Sfânt este Domnul Dumnezeul nostru”, a spus Episcopul Veniamin citat de basilica.ro.

„Deși Sfinții Cuvioși Iosif și Chiriac au trăit departe de noi, ei sunt aproape de noi prin Sfintele lor moaște care se află în această așezare monahală. Ei sunt prezenți prin cinstitele moaște dar mai ales prin faptele credinței lor”, a adăugat Episcopul Basarabiei de Sud.

Programul liturgic s-a încheiat cu un pelerinaj la peștera Sfântului Chiriac de la Bisericani, unde a fost oficiată slujba Acatistului în prezența Preasfințitului Părinte Veniamin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.