Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD a IZBUCNIT după anunțul lui Cîțu privind creșterea salariului: Acest fals grosolan este de altfel constatat cu ochiul liber

PSD sigla

PSD denunţă dezinformarea făcută, în cunoştinţă de cauză, de către premierul Florin Cîţu cu privire la aşa-zisa creştere a salariului mediului pe economie, în baza căreia acesta proclamă o falsă îmbunătăţire a nivelului de trai din România, arată un comunicat de presă al partidului, scrie News.ro.

Citește și: Show pe pagina lui Florin Cîțu: românii EXASPERAȚI de inflație au explodat după ce premierul a anunțat că salariile românilor au crescut

„Acest fals grosolan este de altfel constatat cu ochiul liber de fiecare român atunci când se uită în portofel după ce achită cheltuielile necesare pentru traiul curent. În realitate, Institutul Naţional de Statistică a subliniat că datele raportate cu privire la evoluţia câştigului salarial din România au fost afectate „în contextul situaţiei cauzate de pandemia COVID-19”, iar „datele statistice infra-anuale, operative, pot prezenta un grad de fiabilitate, acurateţe, completitudine şi comparabilitate mai redus”. În acest sens, INS subliniază că «în câştigul salarial mediu lunar sunt cuprinse şi sumele plătite salariaţilor pentru şomajul tehnic»”, potrivit comunicatului de presă al PSD.

 

Altfel spus, Cîţu se laudă cu o creştere a salariului mediu prin raportare la indemnizaţia de şomaj tehnic care s-a acordat anul trecut în timpul stării de urgenţă şi care reprezenta doar 75% din salariul de bază, mai indică sursa citată.

 

„Prin urmare, dacă se face abstracţie de această diferenţă de 25 de puncte procentuale, care a existat anul trecut, în cazul salariaţilor care au fost nevoiţi să intre în şomaj tehnic din cauza pandemiei, s-ar observa că evoluţia reală a salariilor din România a avut un parcurs negativ, iar veniturile românilor au rămas cu mult în urma inflaţiei galopante provocată de guvernarea Cîţu”, conchide sursa amintită.

 

Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflaţiei, a afirmat prim-ministrul Florin Cîţu, care a precizat „ca să înţeleagă şi PSD-iştii”, că aşa creşte puterea de cumpărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.