Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, cel mai bun agent electoral pentru USR-PLUS

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea si Inquam Photos / George Calin
Inquam guvern parlament

Se înmulțesc indiciile că PSD și USR au făcut front comun împotriva PNL – PSD câștigă șansa de a obține un scor neașteptat de bun la doar un an după picajul de la alegerile europarlamentare, iar USR PLUS pe cea de a marca un scor istoric pentru o alianță politică de câteva luni. Nu ar fi nici o problemă ca cele două partide să aibă o țintă comună, problema apare când cele două par că s-au înțeles în culise asupra unei strategii de acțiuni și de comunicare prin care să-și atingă scopul.

Să luăm cele mai recente indicii – “scăpate” în spațiul public consecutiv, pe 11 și 12 noiembrie.

Mai întâi, a fost punerea - surprinzător și pe neanunțate - pe ordinea de zi a plenuluI Senatului a inițiativei USR-PLUS Fără penali în funcții publice. Nu ar fi fost nimic care să atragă atenția, doar că decizia de ultim moment a venit după ce pe ordinea de zi fusese anunțată de două săptămâni inițiativa PSD de a amâna alegerile din 6 decembrie.

“Dacă astăzi era cvorum la Senat, PSD vota amânarea alegerilor parlamentare de pe 6 decembrie. Nu înțeleg de ce USR a legat Fără penali în funcție de amânarea alegerilor, când era limpede că, asigurând cvorum pentru una, trecea și cealală. Pe ce s-a bazat USR, când a cerut acest lucru? Eu nu cred ca sunt atât de naivi ca să cadă în capcana PSD, nu cred că sunt atât de naivi să creadă că PSD ar vota vreodată această inițiativă”, se întreabă jurnalista Oana Stănciulescu pe contul personal de Facebook, dând glas părerii tot mai multora că USR face un joc periculos de apropiere de PSD pentru a lăsa în offside PNL.

Din același aluat manipulativ pare să fie și mutarea făcută de PSD, de a cere interzicerea sloganului USR-PLUS "O Românie fără hoție" pe motiv că are "un pronunțat caracter defăimător" și "potențial serios" de a influența rezultatul alegerilor.

Citește și: Măști neconforme în România: țara noastră a emis o alertă; cum să le recunoști

Motivul este evident retorică pură, pentru că acesta este scopul unui slogan de când lumea, fie că vorbim de comerț sau politică: să influențeze o decizie pro produs/candidat/partid care defilează cu respectivul slogan. Ce avem în acest caz ? O manipulare prin camuflare (găsiți câteva exemple și în tratatul de dezinformare al scriitorului Vladimir Volkoff, printre altele și ofițer de informații) – PSD nu face decât să camufleze sub forma unui protest de acest gen o propagandă pro-USR. Cerând interzicerea sloganului USR-PLUS, PSD devine portavocea acestui slogan și menționarea lui ad infinitum – la o simplă căutare pe Google, căutând cu secvența PSD interzicere slogan USR-PLUS, se poate vedea ușor că toată presa mainstream, evident și toate agregatoarele au preluat... “protestul” PSD.

“Nu cred că găseau o metodă mai bună să-și facă auzit mesajul”, au comentat mulți pe rețelele sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.