Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD cere alegeri anticipate în Iași - DNA i-a interzis primarului Chirica să-și exercite mandatul

Inquam Photos / Alexandru Busca
Mihai Chirica

Preşedintele executiv al filialei municipale PSD Iaşi, Viorel Blăjuţ, susţine că oraşul are nevoie de un primar legitim, nu unul care să intre pe uşa din dos, el precizând că speră ca în acest an ieşenii să fie chemaţi la urne pentru a alege un nou primar.

Viorel Blăjuţ a scris, sâmbătă, pe Facebook că la Iaşi "calea interimatului" nu a adus nimic bun până acum şi că oraşul a fost condus de oameni care au fentat voinţa ieşenilor.

Reprezentantul PSD Iaşi susţine că actualul primar interimar Daniel Juravle ar trebui să aibă un mandat cât mai scurt, iar un nou primar, cu puteri depline, să fie desemnat prin alegeri anticipate.

Juravle a fost numit în funcţie cu o zi în urmă, după ce edilul Mihai Chirica a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile de către procurorii DNA.

"Iaşiul are nevoie de un primar legitim, nu unul care să intre pe uşa din dos a Primăriei. Am ajuns din nou în momentul în care Iaşiul este condus de un primar interimar. A câta oară după Revoluţie? Din 1992, după moartea lui Emil Alexandrescu, primul primar ales în mod democratic după căderea comunismului, Iaşiul a avut parte numai de primari interimari, care au ajuns să fie validaţi de electorat după ce şi-au făcut "încălzirea" în funcţiile provizorii. Excepţie a făcut conul Simirad (Dumnezeu să-l odihnească!), care a venit după interimatul lui Vasile Dumitriu. Calea interimatului n-a dus la nimic bun. Primarii care au fentat voinţa ieşenilor au ajuns, unde au ajuns. O fi o pedeapsă, un blestem, Dumnezeu ştie!", a precizat social-democratul Viorel Blăjuţ.

El susţine că alegerile anticipate la Primăria Iaşi ar trebui organizate chiar în acest an.

"A venit momentul în care, noi politicienii, trebuie să înţelegem că doar votul ieşenilor suverani este calea directă pentru a fi ales primarul Iaşiului.

Sper ca interimatul domnului Juravle să fie unul scurt şi cum Constantin Simirad a ajuns primarul Iaşiului după alegeri anticipate, la fel, anul acesta, ieşenii să fie chemaţi la urne şi să aleagă în mod democratic primarul legitim al oraşului", a afirmat preşedintele executiv al filialei municipale PSD Iaşi, Viorel Blăjuţ.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost pus vineri sub control judiciar de procurorii DNA pentru fals intelectual în formă continuată şi instigare la uzurparea funcţiei. Chirica şi fostul viceprimar, Gabriel Harabagiu, sunt suspectaţi că au semnat documente, cu încălcarea legii, legate de atestarea construirii şi extinderea unui bloc din Iaşi. Pe timpul controlului judiciar, Chirica nu poate desfăşura activitatea de primar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.