Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD frământă gogoșile pentru 2020: cum se răstoarnă cornul abundenței peste bugetari și pensionari

PSD a început deja să frământe coca pentru alegerile din anul 2020. În ciuda faptului că au mari probleme cu implementarea programului de guvernare și multe dintre măsurile promise fie au fost deja întârziate, fie sunt adoptare foarte greu, cei de la PSD fac promisiuni chiar și pentru anul 2022, când mandatul actualei coaliții de guvernare se va fi terminat deja de doi ani.

Citește și: Mișcare fără precedent a PSD, în bugetul pe anul 2018: cresc investițiile și scade asistența socială

Într-un raport al bugetului pentru anul 2018, Ministerul de Finanțe face și o serie de predicții pentru perioada 2020-2022 și anunță creșteri de salarii spectaculoase în următorii patru ani.

”În perioada 2019 – 2022:

• se va acorda anual o creştere a salariilor de bază, fiecare creştere reprezentând 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, prevăzut de lege pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2018. Creşterea respectivă şi data de aplicare se stabilesc prin legea anuală a bugetului de stat cu respectarea principiului sustenabilităţii financiare, astfel încât să se asigure respectarea plafoanelor cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, stabilite în condiţiile legii.

• Totodată în anul 2018 se are în vedere acordarea de vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 46/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță.

• Începând cu 1 ianuarie 2018, salariul minim va fi de 1.900 lei;”, se arată într-un raport al Ministerului de Finanțe.

De asemnea, cei de la PSD nu uită nici de pensionari și anunță că vor îndeplini promisiunile din programul de guvernare până în anul 2020.

”• Asigurarea unor venituri decente, pentru pensionari care sa le permită acestora să ducă o viață demnă şi decentă şi după pensionare este prioritate a Programului de Guvernare 2017-2020;

- Începând cu data de 1 iulie 2018, valoarea punctului de pensie va fi de 1.100 lei. în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2018 nivelul indemnizației sociale pentru pensionari va fi de 640 lei.

Reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, începând cu 1 ianuarie 2018, pentru veniturile din pensii mai mari de 2000 lei”, arată același document.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.