Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD Vrancea acuză Guvernul în SCANDALUL finanţărilor pentru PNDL: 'Este un semnal de alarmă şi o mare problemă'

http://www.monitorulvn.ro/articole/vrancea-are-un-nou-prefect-nicusor-halici_2_165857.html
Nicusor Halici

Preşedintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Nicuşor Halici, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că sistarea finanţărilor pentru proiectele din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) va duce la degradarea lucrărilor deja executate, anunță Agerpres.

"Vrem să tragem un puternic semnal de alarmă cu privire la decizia, iminentă pe de altă parte şi previzibilă, urmare a bugetului dezastruos al României pe anul 2021, prin care am ajuns ca, începând cu luna iulie a anului 2021, Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice să sisteze toate plăţile aferente contractelor finanţate prin PNDL, care însumează proiecte de aproximativ 10 miliarde de euro. Deci în fiecare localitate din această ţară şi implicit din judeţul Vrancea, există cel puţin un proiect finanţat prin acest mecanism. (...) Este un semnal de alarmă şi o mare problemă cu care ne vom confrunta, în primul rând autorităţile locale, dar şi comunităţile, pentru că sunt lucrări ce se află în diverse stadii de execuţie şi sistarea finanţării acestora va duce inevitabil, la deteriorarea lucrărilor deja executate", a spus Nicuşor Halici.

În opinia acestuia, este nevoie de intervenţii rapide pentru a nu se intra "într-un impas major".

"Se lăudau în campania electorală ce investiţii vor face, câte şantiere vor deschide... Nu au deschis absolut nimic nou şi a trecut un an şi jumătate. În continuare au mers doar pe şantierele deschise de către guvernele şi primarii PSD, iar acum au ajuns să le închidă şi pe acestea. Credem că lucrurile pot degenera. E adevărat că dacă vor face o rectificare bugetară, lucrurile ar putea intra în normal. Dar la acest moment, dacă nu intervin şi nu vin cu o explicaţie publică şi cu un angajament ferm că vor identifica resursele sau vor da din banii pe care îi vor împrumuta şi în perioada următoare pentru aşa zisa combatere a pandemiei (...) intrăm într-un impas major", a fost de părere Halici.

Potrivit liderului PSD, în judeţul Vrancea sunt finanţate prin PNDL proiecte în valoare de circa 100 de milioane de lei, în toate localităţile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.