Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD PIERDE majoritatea: se forțează decizii MAJORE

sah

PSD pierde din turație, pe final de legislatură, iar în ultimele săptămâni din această sesiune parlamentară se forțează o serie de decizii majore. PSD a convocat Comitetul Executiv al partidului, mâine, iar una dintre temele de discuție va fi o eventuală moțiune de cenzură.

Citește și: Se DETONEAZĂ Parlamentul: emoții pentru PSD

Citește și: PSD a convocat Comitetul Executiv National. Discuții despre moțiune de cenzură și anticipate

În perioada următoare PSD ar putea pierde 14 deputaţi care vor deveni primari, 21 consilieri judeţeni şi 25 ar putea reprezenta PSD în consiliile locale din ţară. Deputaților li se adaugă și senatorii Gabriela Firea și Gabriel Mutu, care au câștigat mandate de primari. Nu toți vor demisiona din Parlament, dar fiecare va fi obligat să opteze. Dacă toți acești parlamentari PSD vor demisiona, atunci social-democrații vor pierde majoritatea în Camera Deputaților.

Marea dilemă pentru PSD este următoarea: dacă trec o moțiune de cenzură acum, din toamnă nu vor avea majoritate să susțină un Guvern PSD. Tocmai de aceea, liderii partidului doresc să tranșeze această temă, ca să fie luată o decizie definitivă.

O soluție pentru PSD ar putea fi alegerile anticipate, iar explicația ar fi că actualul Parlament va avea prea multe locuri vacante și nu se mai asigură reprezentarea cetățenilor.

Nici aliații PSD nu vor fi în formulă completă din toamnă. Au mai câştigat mandate la nivel local 9 parlamentari ai Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, dar şi 4 progresişti.

În schimb, rivalii de la PNL pierd doar doi parlamentari, ceea ce îi plasează foarte bine pentru sesiunea din toamnă, când ar putea face majoritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.