Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD si PNL blochează românii din Diaspora să voteze pentru Noua Românie

Sebastian Popescu

Românii din Diaspora nu mai pot vota la parlamentare candidații Noua Românie întrucât Guvernul Cioloș și Autoritatea Electorală Permanentă(AEP) fac jocurile PSD și PNL.

Pe 19 septembrie, AEP a anunțat că din pix a introdus în mod automat în Registrul Electoral, 609.962 români care ar avea reședința sau domiciliul în Diaspora.

Drept urmare, numărul minim de semnături necesare depunerii candidaturilor pentru Diaspora a ajuns la 6099. Cifră imposibil de realizat în doar 20 de zile.

Noua Românie nu mai poate candida în Diaspora. Autoritatea Electorală Permanentă ne obligă ca în 20 de zile să adunăm 6099 de semnături de la românii care au domiciliul sau rezidența în altă țară. Acest număr de semnături este necesar pentru a putea depune candidaturi în Diaspora.

Întrucât data limită a depunerii candidaturilor pentru Diaspora, la Biroul Electoral Central este 11 octombrie, în 20 de zile este practic imposibil ca membrii Noua Românie din Diaspora să reușească să adune 6099 semnături de la românii care au domiciliul în acte în altă țară.

Președintele Noua Românie acuză Guvernul Cioloș și Autoritatea Electorală Permanentă că fac jocurile PSD și PNL prin această ”manevră” prin care impun 6099 semnături pentru Diaspora.

”Peste noapte, în Registrul Electoral au fost introduși peste 600.000 de români cu dimiciliul în Diaspora. Și din pix, s-a umflat pragul minim de semnături pentru Diaspora astfel încât doar PSD și PNL să aibă candidați. Această decizie este profund ilegală și imorală și este menită să blocheze posibilitatea românilor de a vota schimbarea de a putea alege și altceva în afară de PSD și PNL. Îmi pare sincer rău că suntem împiedicați astfel să nu candidăm în Diaspora și astfel să dăm o șansă românilor care ne susțin și își doresc să fie reprezentați de noi în Parlament. Această decizie denotă cât de murdar joacă PSD și PNL la alegerile parlamentare”, a declarat Sebastian Popescu, Președintele Noua Românie.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.