Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD vrea rediscutarea regimului incompatibilităţilor aleşilor locali

PSD

Gheorghe Nichita acuză "subiectivismul" în interpretarea actelor normative privind incompatibilităţile: "Am fost de două ori verificat până acum de ANI şi n-am nici un fel de problemă. Şi în 2008 şi în 2013, la sesizarea altor persoane, nu mă interesează lucrul ăsta, trebuie să-şi facă treaba şi ANI. Suntem la o etapă în care aceste instituţii ale statului au căpătat într-adevăr foarte multă forţă. E foarte bine că au căpătat-o şi foarte bine că pot să-şi facă treaba. Important este dacă o fac politic sau o fac administrativ. Şi cred că de foarte multe ori, subiectivismul acesta intervine".

Primarul Iaşiului a declarat, la rfi.ro, că regimul incompatibilităţilor trebuie rediscutat: "Această incompatibilitate trebuie discutată încă o dată, pentru a fi foarte-foarte clar. S-a întâmplat şi se întâmplă încă să facem o confuzie chiar în lege şi în recomandări ale Comisiei Europene, inclusiv în unele dintre Hotărârile de Guvern, cum e cea 855, care prevede foarte clar ca primarii şi preşedinţii CJ-urilor să facă parte din aceste asociaţii intercomunitare, pentru că reprezintă acele entităţi care investesc acolo banii. Pe de altă parte, această Ordonanţă vine în contradicţie cu legea 161. Şi atunci ar trebui armonizate toate aceste lucruri, pentru că altfel lăsăm liber să se interpreteze cum se doreşte de X sau de Y".

În opinia sa, "trebuie delimitat interesul public de interesul privat şi trebuie definit foarte clar. Eu cred că ar trebui un Cod efectiv al incompatibilităţilor, pentru că altfel dacă-l lăsăm aşa, otova, se poate interpreta oricând orice, se poate răstălmăci oricând orice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.