Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin şi Iohannis, grăbiţi să recunoască victoria prorusului Dodon la preşedinţia Republicii Moldova

Preşedintele Rusiei l-a felicitat ieri pe socialistul Igor Dodon pentru victoria în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova. Gestul lui Putin ţine de normalitate, Dodon prezentându-se în faţa alegătorilor ca un om apropiat Moscovei, care a militat pentru drumul Republicii Moldova spre Est.

Ceea ce a surprins a fost graba cu care Preşedintele şi Guvernul României au recunoscut rezultatele alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, la câteva minute după comunicatul pe aceeaşi temă a lui Vladimir Putin. Este un gest făcut cu rea credinţă sau din nepricepere?
Românii de o parte și de alta a Prutului s-au aşteptat, în egală măsură, ca preşedintele României, Klaus Iohannis, să o felicite pe Maia Sandu, candidatul proeuropean, pentru prestaţia sa excepţională în alegeri, înainte de a recunoaşte victoria la preşedinţie a prorusului Igor Dodon.

În acelaşi timp, era firesc ca preşedintele României, Klaus Iohannis, să manifeste empatie faţă de basarabenii de peste hotare cărora le-a fost interzis dreptul la vot din cauza proastei organizări a alegerilor în străinătate. Spun acest lucru gândidu-mă la valul creat în favoarea actualului preşedinte român de cozile infernale de la secțiile de peste hotare la alegerile din 2014.

În timp ce Putin și Iohannis recunoaşteau la unison rezultatul alegerilor prezidenţiale din R. Moldova, mii de basarabeni protestau la Chişinău, dar şi în mai multe oraşe din România, împotriva modului fraudulos de organizare a celui de-al doilea tur de scrutin electoral.

Aproape că ne obişnuisem cu lentoarea reacţiilor preşedintelui Iohannis, când, iată, acesta a sărit imediat cu un comunicat de validare a preşedintelui prorus de la Chişinău, asemeni unei pantere, pe urmele marelui urs.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.