Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin tună și fulgeră după atacul de la Briansk: 'Îi vom stoarce!'

putin nervos

„Îi vom stoarce”, e promisiunea lui Vladimir Putin, după atacul de la Briansk. Președintele rus a calificat evenimentele de joi din regiunea Bryansk drept un „atac terorist”.

  • Context: Potrivit Moscovei, joi, „sabotori ucraineni” s-au infiltrat joi în două sate din regiunea Briansk, de la graniţa cu Ucraina şi Belarus, iar FSB şi Garda Naţională desfăşoară „o operaţiune de eliminare” cu care Vladimir Putin este ţinut permanent la curent. Cel puțin o persoană a fost ucisă în urma atacului.

„Un alt act terorist, o altă crimă", a rezumat Putin, relatează Interfax. „Au pătruns în zona de frontieră, unde au deschis focul asupra civililor. Am văzut că era o mașină civilă, am văzut că acolo stăteau civili și copii", a spus el. "Astfel de oameni au fost cei care și-au stabilit sarcina de a ne priva de memoria istorică, privându-ne de istoria noastră, privându-ne de tradițiile, limba noastră", a spus Putin.

"Aceasta este violența, adevărata crimă este comisă de neo-naziști, pe care tocmai i-am menționat, și de proprietarii lor. Sunt sigur că aceiași proprietari nu-și vor aminti crima de astăzi din regiunea Bryansk, nimeni nu o va acorda atenție", a declarat președintele rus. "Dar repet din nou: nu vor reuși, îi vom stoarce", a subliniat Putin.

Putin și-a schimbat agenda

Liderul de la Kremlin și-a anulat evenimentele joi, după atacul de la Briansk. Agenția rusă de știri de stat RIA Novosti a relatat pe canalul său Telegram că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, în briefingul său de presă zilnic, că președintele rus Vladimir Putin a anulat o călătorie planificată în Stavropol "din cauza situației din regiunea Briansk".

Ucraina neagă

De cealaltă parte, Ucraina susține că nu a organizat ea un astfel de atac, ci ar fi vorba despre sabotori „ruși”. Mișcarea partizană din Federația Rusă devine din ce în ce mai puternică, susține Mihailo Podoliak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, după atacul de la Briansk. Vezi și: Lovitură – Anunțul Ucrainei răstoarnă totul în atacul de la Briansk: ‘E o mișcare partizană rusă!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.