Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

"Puțini români s-au înscris pentru votul prin corespondență"

mae ministerul afacerilor externe logo antent
Am avut o nouă întâlnire, a doua, cu membrii comunității românești și cu reprezentanții partidelor românești din UK, în perspectiva scrutinului parlamentar din decembrie.
A fost o discuție foarte bună despre provocările cu care ne confruntăm, pe fondul pandemiei Covid-19, în procesul de organizare a alegerilor parlamentare din 5 și 6 decembrie.
Mă bucur să constat, încă o dată, nivelul ridicat de înțelepciune al comunității românești din UK, care a dovedit o atitudine rațională, multă precauție și mai ales respect față de reglementările statului de reședință.
Realitatea din teren nu este foarte încurajatoare. Puțini români s-au înscris pentru votul prin corespondență. Poate la unii nu a ajuns mesajul, alții poate nu au fost convinși de argumentul că e mai sigur/sănătos să votezi de acasă decât să străbați distanțe spre secția de votare și să riști răspândirea și/sau infectarea cu Covid-19.
Obiectivul nostru este să asigurăm, conform prevederilor legale, condiții optime de votare pentru toți cetățenii români; să nu se simtă nimeni împiedicat să își exercite dreptul constituțional de vot. De aceea ne propunem să organizăm pe teritoriul Regatului Unit, ținând cont de exigentele autorităților locale, un număr cât mai mare de secții de votare. Vom vedea câte vor fi în final, pentru că nu trebuie să uităm că organizarea votului în străinătate este supusă unei duble reglementări: pe de o parte legislația electorală din România, pe de altă parte rigorile cadrului legislativ local în vederea limitării răspândirii Covid-19. Ambele cerințe trebuie satisfăcute. Scrie Ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.