Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RADET ar putea intra în FALIMENT - Tribunalul București este așteptat să pronunțe decizia

radet cu bani

Tribunalul București decide astazi daca va declara falimentul RADET sau daca va accepta planul de reorganizare a companiei.  În acest context, Consiliul general a votat ieri infiintarea unei companii care ar urma sa preia atributiile RADET daca va intra in faliment.

„Așa cum am mai spus, în ședința anterioară de instanță, judecătorul sindic a spus că, dacă la următorul termen, care este mâine, ANAF nu vine cu o propunere fermă, RADET va intra în faliment. ANAF are mandat ca mâine să solicite o nouă prorogare, dar mergând pe logica ședințelor de instantă este mai mult decât posibil ca judecătorul sindic să facă ce a anunțat deja, adică să declare falimentul RADET”, a declarat, marți, Gabriela Firea.

Citeste si Emoții pentru Ilie Năstase - Judecătorii vor anunța astăzi prima sentință în dosarul în care este acuzat că a condus băut

„Problema se pune așa: nu suntem noi vinovați de starea în care se află RADET-ul, dar acum avem răspunderea de a rezolva problema. Este vorba de 1,8 milioane de bucureșteni racordați la RADET. Este al doilea cel mai complex și vast sistem de termoficare după cel din Moscova. Nu există posibilitatea înlocuirii acestuia, decât într-o perioadă foarte îndelungată de timp și cu costuri foarte mari. Datoria noastră este să salvăm ce am moștenit, să reparăm toate conductele, să le reabilităm, să le modernicăm. Și am început asta deja. Pentru a continua acest proces de modernizare, trebuie să existe o entitate care să preia RADET-ul, toți angajații și să asigurăm continuitatea alimentării cu apă caldă și căldură a cetățenilor. Am scris și CSAT și Guvernului și Parlamentului și am atras atenția. Există o leg în vigoare care trebuie să fie respectată. Cine spune să nu votăm acest proiect, este o afirmație criminală la adresa cetățenilor, o afirmație meschină. Soluția discutată și cu liderii grupurilor politice din CGMB este înființarea a două companii municipale, Termoenergetica și Termoenergetica Servicii”, spune primarul general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.