Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Ciornei, doctor în Imunologie, îi liniștește pe români: 'România nu va avea o expansiune a bolii precum în Italia'

Facebook
covid 19 coronavirus

Dr. Radu Ciornei, doctor în Imunologie, spune că România nu va avea o expansiune a bolii precum în Italia. Rata de transmitere a virusului este peste 1, adică fiecare om infectat dă boala altcuiva, dar depinde de fiecare dintre noi să menţinem rata de transmitere constantă.

El spune că rata de transmitere a virusului este un parametru epidemiologic care se numeşte R 0 şi care măsoară gradul de răspândire al bolii în populaţie, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Poveste FABULOASĂ cu Ion Țiriac și Ilie Năstase: Băi, tâmpitule! Ai băgat benzină?

Acesta explică faptul că rata de transmitere a virusului este peste 1, adică fiecare om infectat pasează boala altcuiva. Specialistul este însă convins că această rată de transmitere nu va creşte exagerat în perioada următoare şi că numărul mare de infectări trebuie pus în legătură cu numărul tot mai crescut de teste.

„Este 1,1, între 1,13 – 1,15, a spus domnul Popovici (vicepreş. Societăţii Române de Epidemiologie) el a făcut nişte calcule şi dacă urcăm la 1, 2 am putea avea într-o lună 2600 de cazuri pe zi şi 1.400 de pacienţi în ATI. Noi nu vom avea o expansiune a bolii precum în Italia. Vom avea o evoluţie lungă şi trenantă, eu sunt sigur că acest număr mare de depistări sunt şi din cauza testelor trebuie să fim în expectativă armată, trebuie să ştim că măsurile de siguranţă ne ajută, trebuie să ştim că infectarea este posibilă în orice spaţiu închis”, a spus medicul Radu Ciornei, doctor în Imunologie, microbiologie şi genetică moleculară.

Citește și: NEBUNIA de la granițe CONTINUĂ: Aproape 100.000 de oameni, la vămile României, în 24 de ore

Pe de altă parte, spune medicul Ciornei, depinde de fiecare dintre noi să menţinem această rată de transmitere constantă sau chiar să o aducem sub 1, prin respectarea cu stricteţe a regulilor de distanţare şi igienă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.