Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor taxează dur un fruntaș PNL

www.agerpres.ro
radu tudor

Jurnalistul Radu Tudor critică propunerea deputatului PNL Ben Oni Ardelean privind alocarea pentru autostrăzi a celor 2% din PIB destinați pentru apărare.

Citește și: Irina Begu s-a făcut de râs cu Bianca Andreescu, la Miami: Românca a fost eliminată după ce a condus cu 1-0 la seturi și 5-1 în setul 2, plus o minge de meci .

„Sunt intr-un dezacord total cu ideea nepermis de traznita exprimata de liberalul Ben Oni Ardelean, pe care-l cunosc si il respect. Sustin puternic constructia de autostrazi, sunt un mare fan al ideii de Armata puternica si bine dotata. Dar sa iei banii de la una si sa dai la alta, inseamna sa afectezi capacitatea militara a Romaniei si angajamentele in NATO intr-un context de securitate extrem de complicat. Iar asa ceva nu poate fi acceptat ! E o mare greseala, Ben Oni Ardelean!”, a scris Radu Tudor pe Facebook.

Deputatul PNL de Timiş Ben Oni Ardelean a spus, joi, că în opinia sa construirea de autostrăzi în România o problemă esenţială de apărare naţională şi propune ca procentajul de 2% din produsul intern brut alocat contribuţiei ţării în cadrul NATO să fie folosit pentru construirea de autostrăzi, ca parte componentă a sistemului de apărare.

Liberalul susţine că în acelaşi scop au folosit banii apărării şi alte state, în contextul unor situaţii de criză, când s-au construit drumuri pentru relocări de trupe.

"Propunerea foarte clară este ca guvernul să folosească cei 2%, în loc să negocieze cu ei prin Israel sau prin America, să facă autostrăzi cu banii respectivi, fiind o chestiune care ţine de apărare. Propunerea este ca Ministerul Apărării Naţionale să folosească cei 2% în contextul apărării. Au fost cazuri istorice foarte bine conturate, care au avut în istoria lor un astfel de precedent, în cel de-al Doilea Război Mondial, alte state care au fost nevoite să-şi mărească capacitatea de luptă şi au folosit banii de apărare pentru autostrăzi. Pentru că în momentul în care discutăm de mutarea trupelor de la est la vest sau invers, avem o problemă, iar transferul trupelor pe teritoriul României este cel mai lent din toate statele membre NATO", a afirmat deputatul Ben Oni Ardelean, într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.