Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raețchi și PNL nu sunt singura țintă a intimidării în sectorul 5

Raețchi, provocat de Rizea la o confruntare de idei

Ovidiu Raețchi, cel mai probabil viitorul candidat al PNL la Primăria Sectorului 5, și-a făcut sâmbătă prima idee despre ce înseamnă Rizea și PSD în sectorul 5, cum va decurge campania electorală la aceste alegeri locale și ce arme va utiliza Cristian Rizea, cel care are șansele cele mai mari de a candida din partea PSD.

În cazul celor aproape zece locuitori ai sectorului 5 care ”au protestat” împotriva lui Raețchi și a grupului de oengiști din Asociația Bucureștiul meu drag care îl însoțeau avem de a face cu o operațiune de intimidare de tip mafiot. Sau de un tip de a face politică demn de Rusia, Turkmenistan, Venezuela; Mexic, Zair sau Somalia.

Țara, județul, sectorul și cartierul - proprietatea privată a Partidului

Nu avem orașe, județe, nu avem entități teritorial-administrative, avem teritorii stăpânite de bande sau mafii asociate cu partide politice. În astfel de teritorii este interzis accesul outsiderilor, celor care nu sunt parte a grupării mafiote care stăpânește respectivul teritoriu. Cei care nu înțeleg sunt primiți cum se cuvine, cu amenințări și acțiuni de intimidare. Cum suntem în Uniunea Europeană, acțiunile de intimidare se rezumă la huiduieli, amenințări și ”proteste” înscenate. România încă n-a ajuns în situația Rusiei, Venezuelei sau Mexicului, unde mafiile își apără teritoriile cu kalașnikovul.

Tradiția ansamblurilor de bâtași chemați spontan de Iliescu la o bătută de liberali cu blugi și ochelari

Adevărul e că și noi avem o tradiție. Operațiunea din strada Veseliei, dacă nu mă înșel (n-am mai fost prin Ferentari de vreo 12 ani dar după 800-1000 de anchete sociale în cartier încă mai recunosc unele străzi), chiar dacă minoră în amploare și destul de stângaci executată, ne aduce aminte de anii 90, când Iliescu și PSD foloseau oameni săraci și îndoctrinați în ură ca să gonească liberalii, țărăniștii, tineretul în blugi, intelectualii, pe Rațiu-Papion sau Căposu de pe teritoriul pe care PSD (FSN/FSDN/PDSR) îl considera ca fiind proprietatea găștii care conduce partidul. În 29 ianuarie 1990, în 18 februarie 1990, în 24 aprilie 1990, în 14-15 iunie 1990, de câte ori Rațiu, Coposu, liberalii, intelectualii cu ochelari sau tineretul în blugi puneau în pericol teritoriul privat al PSD, liderii PSD, cu Ion ”Au murit acum 26 de ani - Get over it!” Iliescu în frunte, chemau niște amărâți cu bâte și, eventual, când miza creștea, topoare. Și oamenii, dependenți economic și controlați mediatic de PSD, veneau și, cu lozinci și lovituri de bâtă, le cereau ochelariștilor cu blugi să plece de pe teritoriul stăpânit de domnul Iliescu și domnul Chițac. Unii dintre ”amârâți” erau securiști sau oamenii PSD înfiltrați, unii o făceau pe bani, majoritatea o făceau de frică și dezinformare. Pe atunci teritoriul stăpânit de Iliescu & friends era toată țara, acum Cristian Rizea se rezumă la sectorul 5, pe care, la un moment dat, mă aștept să aducă și acte de proprietate, vânzare-cumpărare, moștenire, ceva. Pe atunci, ”dușmanii” erau niște ochelariști în blugi. Raețchi e ochelarist și are blugi, presupun că a trezit nostalgii în mușchiul PSD responsabil cu bătaia liberalilor.

Sărăcia și ignoranța asigură dependența de PSD

Nu vă grăbiți să-i acuzați pe oamenii folosiți de Rizea în mica lui operațiune. Și ei sunt victime. Ba mai mult, în primul rând ei sunt victime. Oengiștii de la Asociația Bucureștiul meu drag poate nu mai calcă prin sectorul 5. Raețchi poate candidează, poate nu candidează. Poate câștigă alegerile sau poate pierde. E deputat, se descurcă el, nu-i duce nimeni grija. Însă oamenii ăia rămân tot acolo, pe post de carne de tun financiar, politic sau imobiliar pentru PSD și personaje de teapa lui Rizea. Atunci, în anii 90, ca și acum, în 2016, pentru PSD e important să țină oamenii izolați și controlabili iar teritoriul, întreg sectorul 5, sub lacăt. Rizea și PSD au dat un mesaj clar cu câteva luni înainte de alegerile locale: ”nimeni nu calcă pe teritoriul nostru!”

Raețchi și PNL nu sunt singura țintă a intimidării

Care este cel mai important mesaj pe care îl transmit acele imagini pe care oamenii lui Rizea le-au filmat și publicat și în care, sub coordonarea lor, un potențial candidat liberal la primăria sectorului 5, Raețchi, și câțiva oengiști sunt huiduiți, înjurați și amenințați?

”Sectorul 5 e violent și nesigur și noi suntem stăpâni aici. Sectorul 5 nu are nevoie de profesori, medici, investitori, afaceri mai mari sau mai mici, locuri de muncă, oengiști care se ocupă cu educația copiilor sau asistența socială.”

În sectorul 5 orice formă de dezvoltare ar scoate oamenii din sector de sub influența și dependența găștilor mafiote. Sectorul trebuie să arate ca-n filmele cu cartiere rău famate, mafioți și interlopi, ca să țină la distanță pe oricine ar avea de gând să încalce teritoriul PSD. Străzile trebuie să fie întunecoase, înfundate, oamenii trebuie să fie săraci, fără locuri de muncă, copiii fără școală, pensionarii bolnavi și muritori de foame. Toți trebuie să fie în stadiu de disperare și să fie convinși că nu există nicio altă șansă în afară de hârtiile de un leu pe care le aruncă Rizea și PSD. Un sector cu afaceri, locuri de muncă, oameni independenți, pe picioarele lor, copii educați, cu infrastructură, luminos și civilizat, nu mai are nevoie de Rizea și găștile care stăpânesc acum sectorul. Afacerile și locurile de muncă vor concura banii pe care-i aruncă Rizea din Ferrari la intersecții.

Și totuși, România nu e Rusia, Venezuela, Mexic sau Congo. Și nici sectorul 5 nu e un district al Medellinului.

PS. Am lucrat la începutul anilor 2000 la Primăria Sectorului 5 și am făcut câteva mii de anchete sociale în sector, cu precădere în Ferentari (zona mea predilectă) dar și în Giurgiului, Ghencea sau Rahova. Ferentariul îl știu ca-n palmă de la Sebastian până în porumb.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.