Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat explică cum va fi distribuit vaccinul anti-Covid-19: este o problemă de siguranță națională

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că autoritățile fac pregătiri pentru administrarea și distribuirea viitorului vaccin anti-Covid. Va fi o provocare, a spus Arafat, sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Citește și: SURSE - 'Șoptitorii' lui Orban, puși pe listă la alegerile parlamentare: frământări mari în PNL

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că transportul și livrarea tratamentului reprezintă o provocare pentru cei implicați și că prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat în linia întâi și persoanele vulnerabile. În cazul acestora, prețul vaccinului va fi suportat de stat.

„Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități.... Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.

În ceea ce privește evoluția epidemiei, Raed Arafat a spus că este posibil ca peste zece zile România să aibă între 5.000 şi 7.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 deoarece răspândirea comunitară a virusului este foarte extinsă.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.