Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răfuieli post-alegeri în USR. Deputat: 'Am solicitat la demisii în acest partid, de mi-a venit rău'

Mediafax
USR

Liderii USR Braşov consideră nemulţumitoare rezultatele obţinute de Alianţa USR PLUS la nivel naţional, aceştia susţinând marţi, într-o conferinţă de presă, necesitatea ca actuala conducere centrală să preia modelul organizaţional al filialelor care s-au dovedit performante la ultimele scrutinuri electorale, precum Timiş, Diaspora şi Braşov.

Citește și: Simulare PNL: Cum se vor repartiza mandatele în Camera Deputaților și Senat

„M-aş bucura ca a noastră conducere naţională să fie mult mai receptivă în a întreba şi prelua bunele practici de la nivel local. (...) Insist din nou pe democraţie şi libertatea de exprimare - şi în ultima vreme au fost multe tensiuni în interiorul partidului legat de acest lucru - la Braşov s-au respectat cu sfinţenie aceste principii şi de aceea suntem azi aici în loc să fim măcinaţi de conflicte interne, excluderi, suntem o echipă unită", a spus liderul USR Braşov, Irineu Darău, care a deschis lista pentru Senat a USR PLUS.

Acesta a subliniat că există "o decuplare a conducerii partidului de realitatea electoratului, a filialelor".

"O singură dată de când sunt în USR am ieşit public şi anume la excluderea lui Oli Ardelean, primul gest de forţă nejustificată din partea conducerii partidului. Am câştigat judeţul, electoratul totuşi ne-a validat şi ca şi conducere şi ca şi candidaţi şi, cu toate acestea, eu şi Tudor Benga am fost la un pas de a fi invalidaţi de aceeaşi comisie de arbitraj care l-a invalidat pe Vlad Teohari. La un singur vot am fost validaţi. Lucrul acesta este inadmisibil, m-am abţinut să-l spun în campanie, şi arată o decuplare a conducerii partidului de realitatea electoratului, a filialelor şi o nerecunoaştere a performanţei celor care, chiar obţin rezultate la fiecare rând de alegeri", a spus Irineu Darău.

El a menţionat că demisia unei singure persoane de la conducere nu este soluţia.

"Trebuie schimbare, dar (...) nu-mi plac în politică în general şi în USR schimbările de nume. Nu cred că asta este soluţia, soluţia este o schimbare întreagă de paradigmă trebuie să ne uităm în toată echipa de conducere a USR, la PLUS nu-mi permit să vorbesc pentru că nu suntem fuzionaţi de facto şi trebuie să vedem ce fel de paradigmă de conducere, de leadership a susţinut această conducere", a punctat Darău.

Deputatul Tudor Benga, care, potrivit datelor provizorii a obţinut un al doilea mandat, a arătat că, per ansamblu, USR PLUS a pierdut 1 milion de voturi la alegerile de duminică.

"Este un câştig net de 200.000 de voturi, faţă de 2016, în condiţiile unei prezenţe mai reduse, însă, pe de altă, parte în condiţiile în care suntem în Alianţă. Dacă ne raportăm la numărul maximal istoric pe care Alianţa l-a câştigat - aproape 2 milioane de voturi, este o pierdere de 1 milion de voturi. (...)Rezultatul la nivel naţional nu este la fel de satisfăcător ca cel de la Braşov. Scorul USR ar fi trebuit - minimal!- să sară de 20%. (...) Ceea ce este ce ar fi însemnat, minimal, ca USR să capaciteze un electorat pe care l-a mai capacitat în trecut şi realmente să dea voce acelei nevoi de schimbare profundă pe care electoratul, în anumite condiţii, l-a arătat. Există o sete de schimbare în această societate, pe care, din păcate, clasa politică nu la acest scrutin, nu a reuşit s-o capteze. Faptul că doi români din trei nu s-au prezentat la vot ar trebui să ne pună pe toţi gânduri", a spus Benga.

Întrebat dacă solicită demisia conducerii partidului, Benga a replicat: "Am solicitat la demisii în acest partid, de mi-a venit rău. Am învăţat că ce solicit eu şi ce iese sunt lucruri complet diferite. Dar cred că, mai devreme sau mai târziu, şi conducerea USR şi clasa politică trebuie să înţeleagă că (...) ecartul dintre aşteptările societăţii şi ce livrează clasa politică se măreşte", a afirmat deputatul USR.

Conform primarului municipiului Braşov, Allen Coliban, o analiză internă va trebui făcută după preluarea guvernării.

"Momentul de acum este foarte important pentru a ne concentra pe ce avem de făcut în sensul guvernării, este foarte important să avem un proces de negociere în viitoarea coaliţie, care să pună în prim plan principii şi valori şi o garnitură de oameni capabili. După aceea, vom avea timp de analiză. Oricum, urmează un proces electoral intern anul viitor", a spus Coliban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.