Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiffeisen Bank dă asigurări: 'Rusia este şi va rămâne o piaţă importantă pentru noi'

Raiffeisen

Raiffeisen Bank International (RBI) ia în considerare achiziţii, pentru a se extinde pe principalele sale pieţe, şi îşi menţine angajamentul faţă de Rusia, după ce s-a confruntat cu acuzaţii legate de spălare de bani, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: Compania aeriană Blue Air, rezervată după tragedia aviatică din Etiopia: 'Avioanele noastre trec constant prin verificări tehnice'

Creditorul austriac, care operează în estul Europei - din Balcani până în Rusia - vrea să fie activ în procesul de consolidare bancară care este în desfăşurare în unele ţări, a afirmat miercuri directorul general Johann Strobl, în raportul anual al RBI.

"Aceasta ar putea determina potenţiale achiziţii de portofolii sau mici bănci dacă vor apărea oportunităţi convenabile iar preţul va fi corect", a precizat şeful Raiffeisen.

Acesta a dat asigurări că Rusia "este şi va rămâne o piaţă importantă pentru RBI".

Raiffeisen este unul din cei mai mari creditori străini din Rusia iar de la apariţia acuzaţiilor de spălare de bani, în 5 martie, a pierdut peste un miliard de euro din capitalizarea bursieră

Banca a precizat că "nu cunoaşte foarte bine acuzaţiile concrete şi nu are informaţii suplimentare privind conţinutul plângerii", iar în prezent efectuează o investigaţie internă.

Luna aceasta au apărut în presă articole referitoare la implicarea acestor bănci într-o reţea de spălare de bani prin care au trecut miliarde de euro provenite din Rusia.

Articolul publicat de reţeaua internaţională de jurnalişti de investigaţie OCCRP, pe baza unor scurgeri de documente, arată că tranzacţii în valoare de peste 470 miliarde de dolari au fost trimise prin intermediul a 1,3 milioane transferuri bancare de la 233.000 de companii.

Procurorii anti-corupţie din Austria analizează acuzaţiile de spălare de bani, a anunţat un purtător de cuvânt al procuraturii atunci când a fost întrebat despre articolele din presă.

Articolul OCCRP susţine că tranzacţiile au provenite de la Troika Dialog, odată una din cele mai mari bănci de investiţii private din Rusia, şi au implicat o bancă lituaniană utilizată pentru a direcţiona fonduri spre bănci din Olanda, Austria şi Germania, printre altele. Graţie unei companii fantomă aflată în centrul operaţiunii, Troika Dialog a putut transfera 4,6 miliarde dolari în sistem şi 4,8 miliarde euro în afara sistemului între 2006 şi începutul lui 2013, susţine articolul publicat de OCCRP. Printre instituţiile care au acţionat în contrapartidă în aceste tranzacţii sunt o serie de mari bănci occidentale precum Citigroup, Raiffeisen şi Deutsche Bank.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.