Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, despre comisia de anchetă pentru alegerile europarlamentare: 'Este o inepție'

stiripesurse.ro
Raluca Turcan

PNL este împotriva constituirii unei comisii de anchetă privind alegerile europarlamentare şi consideră că acest demers este o inepţie, a declarat, luni, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

"Este o inepţie şi nu spun eu lucrul acesta, este o afirmaţie făcută de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, persoană propusă şi votată de către majoritatea PSD - ALDE, care, într-o dezbatere publică cu privire la votul derulat în 26 mai, a afirmat că nu există motive de îngrijorare privind corectitudinea votului şi că sunt simple speculaţii şi chiar inepţii afirmaţiile care spun că ar fi fost fraudat votul. De aceea, Partidul Naţional Liberal astăzi a şi votat împotriva acestei propuneri de înfiinţare a comisiei de anchetă, pentru că este exact ca în vorba aceea: lupul strigă hoţii sau pui lupul paznic la stână", a afirmat Turcan.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Ea a precizat că AEP a asigurat corectitudinea votului.

"Corectitudinea votului este asigurată de către Autoritatea Electorală Permanentă, de către majoritatea parlamentară, prin norme date de către Guvernul României, iar dacă actualii majoritari în Parlament şi reprezentanţii Guvernului consideră că au fost fraude la vot înseamnă că le-au găsit în propria lor ogradă, înseamnă că ei înşişi au fraudat alegerile, ceea ce, mă rog, ar trebui să ducă încă o dată la demisia lor, dacă ar fi să se întâmple lucrul acesta", a adăugat Raluca Turcan.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat luni că într-o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare ale PSD şi ALDE a propus constituirea unei comisii de anchetă pentru a analiza acuzaţiile de fraudă la alegerile europarlamentare din 26 mai. "Am făcut propunerea, după o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare PSD - ALDE, de constituire a unei comisii speciale comune de anchetă Cameră - Senat, pentru a analiza aceste acuzaţii care au apărut de fraudă la alegerile pentru Parlamentul European de pe 26 mai", a declarat Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.