Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, discuții în Washington cu președintele Motion Pictures Association despre investițiile străine în producția de film din România

Facebook/ Raluca Turcan
Raluca Turcan

MInistra Culturii Raluca Turcan a discutat, sâmbătă la Washington, cu Charles H. Rivkin, preşedinte şi CEO al Motion Pictures Association, despre investiţiile străine în producţia de film din ţara noastră, precum şi repornirea schemei de sprijin pentru operele audiovizuale din România.

„Marile studiouri americane sunt interesate să revină în Romania, valoarea profesioniştilor din ţara noastră fiind bine-cunoscută peste ocean. Săptămâna viitoare, Ministerul Culturii, prin Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, va deconta primele plăţi, pentru proiecte care aşteaptă, de peste trei ani, ca statul român să-şi onoreze obligaţiile”, a afirmat Raluca Turcan, potrivit unei postări de pagina de Facebook a PNL, potrivit news.ro.

Ea a mai spus că, la începutul anului următor,„ vom continua soluţionarea şi decontarea proiectelor restante, în paralel cu deschiderea unui nou apel de proiecte, într-o formă revizuită, care să crească competitivitatea României pe piaţa europeană a locaţiilor de filmare”.

Turcan a vizitat, în cursul zilei de sâmbătă, şi Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington despre care a spus că „este o experienţă cutremurătoare”.

 

În acest context, ea a reamintit că Guvernul României a adoptat recent hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România”, o investiţie de 268.284 mii lei, parţial finanţată prin PNRR.

„Susţin cu toată forţa acest proiect şi cred că este o datorie să vedem porţile acestei instituţii de cultură deschise cât mai curând. Nu poţi sublinia mai puternic nevoia unei educaţii întru adevăr şi toleranţă decât înţelegând că orice derapaj extremist pleacă, la început, cu o puternică percepţie de normalitate, pentru ca, mai apoi, nenorocirile sa apară!”, a scris Turcan, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.