Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ramona Ioana Bruynseels: Cum readucem onoarea profesiilor importante din stat?

Facebook
Ramona Ioana Bruynseels

Președintele Restart Romania, Ramona Ioana Bruynseels, pune o întrebare fundamentală - Cum readucem onoarea profesiilor importante din stat? Ea pune această întrebare în contextul intenselor dezbateri publice privind pensiile speciale și pune accentul, într-o scurtă analiză pe pagina personală de Facebook, pe Normalitate:

Vezi și: T. Toader, înțepătură usturătoare către Orban după decizia Comisiei de la Veneția: 'Răspunsul meu să nu se adreseze premierului. Nu știu dacă l-ar înțelege'

”Povestea pensiilor speciale a început la mijlocul anilor ‘90, când Valeriu Stoica a introdus o lege pentru magistrați, care avea menirea să le ofere acestora recompense mai mari la pensionare, pentru o justiție incoruptibilă, cu profesioniști.

De-a lungul timpului, politicienii au început să aducă completări acestei legi, introducând noi profesii (s-au inclus și pe ei printre profesioniști), însă unele dintre modificările pe care le-au adus au creat paradoxuri (anii de muncă mai puțini și pensii peste normă).

Omeni buni, poporul acesta suferă rău de tot din cauza politicienilor care au infestat toată țara cu viclenismul lor. Au reușit să producă ură între diferite categorii profesionale, au ajuns oamenii să nu mai aibă respect pentru nimeni și nimic, au făcut diferențe mari între stat și privat.

Cred că fiecare categorie de muncă trebuie să-și recâștige demnitatea, căci altfel vom avea numai incompetenți în justiție, armată, poliție, medicină și în toate profesiile unde trebuie să primeze capacitatea intelectuală, educație aleasă, puterea de competitivitate, simțul de răspundere, capacitate mare de muncă și un istoric al vieții curat.

Avem nevoie de oameni deștepți și cu simțul răspunderii, care gândesc în consecință. Și cum vrem să atragem astfel de oameni în aceste profesii cheie pentru țară dacă noi îi denigrăm pe toți?

Aceste profesii trebuie să fie o chemare pentru cei care doresc să le exercite. Acești oameni trebuie pregătiți de pe băncile școlii. Concurența îi filtrează pe cei mai buni dintre cei buni, iar în final trebuie să ajungă pe funcții doar spuma.

Mai apoi trebuie să le oferim salarii atractive care să compenseze alte drepturi îngrădite din cauza profesiei; cum este cazul militarilor, aceștia se supun unui regim strict pivind libertatea de mișcare și le este interzis să dețină afaceri. Trebuie să le oferim concursuri corecte pe posturi publice, acolo unde este cazul.

Dacă își doresc să facă mai mult în job-ul lor, trebuie să fie recompensați pe măsura eforturilor depuse.

-Într-o țară normală ar trebui să atragem și să stimulăm profesioniștii prin salarii atractive impozitate corect.

-Într-o țară normală oamenii harnici și cu simțul răspunderii, din toate domeniile, trebuie recompensați corect.

-Într-o țară normală parveniții, oportuniștii, incompetenții și penalii nu trebuie să ocupe funcții publice.

-Într-o țară normală nu ar trebui să discutăm despre pensii speciale sau înpozitări de 85%.

-Într-o țară normală pensia s-ar acorda după principiul contributivității.

Dacă nu facem ce este corect, ultimii profesionisti o să ne fugă din sisteme și ne vom trezi într-un colaps din care nu știu cum ne vom mai putea reveni vreodată.

Sunt convinsă că adevărații profesioniști nu-și doresc să fie în mocirla în care politicienii i-a trântit.

Să dăm restart României!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.