Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rampa de gunoi a Clujului ar putea fi închisă în acest an

gunoi groapa de gunoi Glina

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune că închiderea rampei de gunoi de la Pata Rât va avea loc în această vară. Acesta nu este primul anunț de acest fel.

Citește și: Elev din Buzău, electrocutat în timp ce încerca să facă un selfie

„Închiderea rampei de la Pata Rât este în această vară până în iulie-august. Practic este ultima rampă monitorizată în județ pentru că celelalte sunt închise. Am închis Gherla și Huedin și mai lucrăm la Câmpia Turzii și Dej. Dar acele două rampe nu sunt monitorizate de infringement deci singura care mai este e cea de la Pata Rât. În iulie-august sperăm să fie închisă și de asemenea CMID-ul să funcționeze în septembrie”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Dacă totul funcționează conform planului anunțat în următoarea etapă urmează să fie organizată o licitație pentru alegerea operatorului.

„Legat de aceste licitații aici ne gândim să dăm drumul la licitația de operator. Știți prea bine că se impută două tipuri de licitații: o licitație care vizează operatorul și o licitație făcută de CJ pentru operatorul care gestionează CMID-ul. Acest regulament vizează licitația pentru operatori. Am împărțit județul în patru zone și să le echilibrăm”, a conchis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a condamnat, în 2018, România pentru neîdeplinirea unei directive privind depozitele de deşeuri. România avea obligaţia de a închide şi a reabilita aceste depozite din 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.