Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raport OMS: Aproape 6 milioane de persoane au beneficiat de tratament pentru hepatitele B și C în ultimii doi ani

oms

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat, marți, un rezultat pozitiv înregistrat la nivel global în lupta contra hepatitei virale, cu o cifră record de 3 milioane de persoane care au beneficiat de tratament pentru hepatita C în ultimii doi ani, informează AGERPRES, citând DPA. De asemenea, alte aproximativ 2,8 milioane de persoane au început un tratament de lungă durată pentru hepatita B în 2016.

Citeşte şi: Semnal de ALARMĂ de la Organizaţia Meteorologică Mondială. RECORD ISTORIC al nivelului de dioxid de carbon din atmosferă

''Am constatat o creștere de aproape cinci ori în ultimii cinci ani a numărului țărilor care dezvoltă planuri la nivel național pentru eliminarea hepatitelor virale care pun în pericol viața'', a declarat Gottfried Hirnschall, directorul Departamentului de programe globale pentru HIV și hepatite din cadrul OMS.

''Aceste rezultate oferă speranța că eliminarea hepatitei poate să devină și va deveni realitate'', a adăugat acesta.

Cu toate acestea, hepatita cauzează peste 1,3 milioane de decese anual, notează sursa citată.

Finanțarea rămâne o constrângere majoră, majoritatea statelor lipsindu-le resursele financiare adecvate pentru a susține serviciile-cheie în domeniul hepatitei, conform OMS, aceasta subliniind nevoia de a extinde măsurile de testare și diagnostic pentru hepatita B și C.

Potrivit estimărilor din anul 2015, una din zece persoane care trăiește cu hepatita B și una din cinci persoane care are hepatita C sunt conștiente de existența acestor infecții.

OMS a publicat cifrele înaintea World Hepatitis Summit din 2017, eveniment ce are lor în Sao Paulo, Brazilia.

Hepatita reprezintă o inflamare a ficatului transmisă prin alimente sau apă contaminate ori fluide corporale infectate și este împărțită în cinci tipuri virale principale.

În cazul hepatitei A șansele de vindecare sunt mari, în timp ce persoanele infectate cu hepatite B sau C pot dezvolta infecții cronice care pot duce la ciroza hepatică și cancer.

Citeşte şi: Seminţele de dovleac, indicate pentru o imunitate de fier în această toamnă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.