Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan face lista celor mai controversate 'afaceri' din timpul guvernării PSD

Facebook
rares bogdan

Cap de listă al PNL la europarlamentare, Rareș Bogdan, face o listă a marilor privatizări care s-au realizat în timpul guvernării PSD și arată că în urma acestui tip de conducere au ajuns românii să plece din țară.

Citește și: Curiosul caz al revocării lui Augustin Lazăr: Sesizarea redactată de Ministerul Justiţiei nu a mai ajuns la CCR/ DOCUMENT

”ASA A GUVERNAT PSD .....si dupa aceste jafuri au plecat milioane de romani din tara unde nu mai aveau locuri de munca. #romafia

2001 – a început privatizarea siderurgiei. 5 combinate au fost date rușilor de la Mechel. Acum, 5 cimitire. Una dintre primele acțiuni făcute de ruși la combinatul din Târgoviște? Au dezasamblat singura forjă pentru țevi de tun din Europa de Est certificată NATO.
*2001: Rafo Onești – dată pe 7.4 milioane de dolari (!!!) unui lider al PSD Bacău, celebrul Iacubov. A ajuns în cele din urmă în mâinile unui oligarh rus care a anunțat că o vinde ca fier vechi.
*2001 - Sidex Galați – dată LNM Holdings NV, devenit Acelor Mittal, pentru 77 de milioane de dolari (adică 10% din valoarea fierului vechi pe care îl avea Sidex). Povestea a adus statului o pagubă de 1,8 mld. dolari (Guvernul a renunțat la datoriile către stat de 600 mil. dolari, a preluat datoriile către furnizori și bănci, i-a scutit de TVA și IPP). 
*2002 – ALRO. Statul a pierdut 300 mil. euro (investigație DNA). Ruşii din spatele grupului Marco au preluat ALRO cu numai 160 milioane de dolari. Adică de 5 ori sub evaluări
*2003 – Statul pierde controlul la Romtelecom. Pentru o acţiune s-a încasat jumătate din preţul anului 1998, deşi între timp, compania valora enorm.
*2003 - ARO Câmpulung, dată pe 153.000 de dolari!!!
*2003 – A avut loc conversia datoriei Rompetrol pentru Petromidia. Datorii transformate în acțiuni. Un jaf colosal
*2003 - Uzinele Republica (foste Malaxa), date pe 2 milioane de dolari rușilor. Uzinele fuseseră al 5-lea producător de țevi din oțel fără sudură din lume. Statul a încasat 660.000 de dolari pe ele.
*2004 – Petrom. S-au vândut activele, dar și accesul la zăcăminte. Dată pe 670 mil. euro, deși avea active 4,3 mld. euro. În perioada 2005 – 2013, Petrom a avut profituri de 8 ori mai mari decât suma plătită. Pot scrie o carte despre asta, dar... cât timp aveți?
*Distribuția de energie – în 2004 Năstase „mărită” Dobrogea și Banat, în 2005 și 2007 îi continuă opera Tăriceanu - Oltenia, Moldova, Muntenia Sud
*2005 – Tăriceanu renunță în favoarea Ungariei la averea Fundației Gojdu, estimată la 1,5 miliarde de dolari. Despre asta, într-un alt editorial. Detaliile sunt incredibile.
*2008 - Afacerea Sterling. Tăriceanu a concesionat gazele și petrolul din jurul Insulei Șerpilor unei firme cu un capital social de 200 de lei, cu cifră de afaceri 0 lei. Pagubă pentru stat: 38 de milioane de dolari. A spus-o Curtea de Conturi.”, arată Rareș Bogdan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.