Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan avertizează: 'Austria trebuie să plătească despăgubiri României pentru blocarea în Schengen'

digi24.ro
rares bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, susține că Austria trebuie să plătească despăgubiri României pentru blocarea în Schengen. Cererea liberalului vine în contextul în care rezoluția care cere Parlamentului European să analizeze posibilitatea și modalitatea de a interveni în procesul deschis la CJUE împotriva Consiliului UE pe tema aderării României la Schengen a fost aprobată.

„Austria trebuie să plătească despăgubiri României pentru blocarea în Schengen. Austria trebuie să-și piardă dreptul de vot în Consiliu pentru încălcarea Tratatului UE și să i se suspende fondurile”, a declarat Bogdan.

„Victorie pentru România! Vot favorabil la moțiunea care pune la colț Austria pentru că a blocat România sa intre in Schengen. Rezoluția la care am fost raportor din umbra al EPP, si care cere Comisiei Europene să analizeze dacă blocarea României nu reprezintă cumva o încălcare a Tratalelor UE, dar vorbește si de compensații pentru pierderile suferite după 2011, a trecut cu 526 de voturi. Este rezultatul unei munci alături de raportorul Dolors Montserrat, care a coordonat in Comisia de Petiții memoriul depus de Răzvan Nicolescu, în numele Asociației pentru Energie Curată. Textul moțiunii este extrem de curajos”, a mai adăugat Rareș Bogdan.

'Dreptate pentru România în Schengen'. Rezoluția care deschide calea spre repararea unei nedreptățiți, aprobată în Parlamentul European.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.