Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan critică în termeni duri excluderea lui Danileț din magistratură: 'E o palmă peste față dată tuturor celor care militează pentru libertate'

Facebook
Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că excluderea lui Cristi Danileț din magistratură reprezintă „o rușine”.

„Excluderea judecătorului Cristi Danileț, un luptător neobosit pentru independența justiției, din magistratură, reprezintă o palmă peste față dată tuturor celor care militează pentru libertate și stat de drept.

Cum se simt mii de magistrați onești când unul dinte ei plătește pentru curajul de a fi liber? Reforma din sânul magistraturii, datoria mai presus de orice, educația civică a elevilor și dezideratul unei justiții oarbe, deci drepte sunt cauze asumate de Cristi Danileț și datorii ale oricărui profesionist aflat în slujba dreptății.

Motivul excluderii lui Cristi Danileț din magistratură este o rușine”, a spus Rareș Bogdan.

Vezi și: Ministrul Justiției ia la țintă grupul useriștilor care îl apără pe Danileț: 'Prevederile privind sancțiunile disciplinare sunt criticate de USR. Interesant'

Vezi și: Dincolo de cortină! Liderii USR își apără judecătorul: 'Vom sesiza Comisia Europeană despre aceste grave derapaje' .

CONTEXT

Judecătorul Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj, a fost sancționat de Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară cu excluderea din magistratură. Sancțiunea poate fi atacată cu recurs la ÎCCJ.

Danileț a fost sancționat pentru manifestările de pe rețelele de socializare, în baza art. 99 din Legea 303/2004. Judecătorul a fost găsit vinovat de „manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”.

Minuta deciziei CSM, AICI!

Concret, Danileț a fost sancționat pentru înregistrările video publicate pe rețeaua de socializare TikTok. Judecătorul a apărut în ultimii doi ani în mai multe înregistrări pe TikTok în timp ce tundea un gard viu, făcea mișcări de karate în piscină sau manevra un nunceak (armă de origine japoneză) pe o plajă.

Este a doua sancțiune discplinară pentru judecătorul Cristi Danileț. Anterior, acesta a fost sancționat cu reducerea indemnizației cu 5% pentru două luni, tot pentru postări de pe rețelele de socializare. Sancțiunea a fost menținută de ÎCCJ. Mai mult, Danileț mai are un dosar disciplinar în curs de judecată la CSM, în urma dezvăluirilor din serialul „Justice leaks”, publicat de stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.