Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareş Bogdan e ŞOCAT de un gest al Ambasadei SUA: 'Pur şi simplu nu înţeleg'

rares-bogdan

Jurnalistul Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere" de la Realitatea TV, se declară şocat de intervenţia Ambasadei SUA în scandalul generat de decizia BNR de a-l omagia pe Mihail Manoilescu, fost guvernator, unul dintre foștii economiști români cu orientare antisemită.

"Ambasada SUA își exprimă dezamăgirea cu privire la decizia Băncii Naționale a României de a-l onora pe Mihail Manoilescu, fostul guvernator al Băncii Naționale din perioada interbelică, prin lansarea unei monede omagiale. Manoilescu a promovat și a contribuit activ la ideologia fascistă și sentimentul antisemit în România, care în final au condus la cea mai întunecată perioadă a acestei țări", a precizat Ambasada SUA într-un comunicat.

Vezi AICI comunicatul complet al Ambasadei SUA!

Rareş Bogdan afirmă că acest comunicat nu îşi avea sensul, pentru că, dincolo de ideile sale politice extremiste, Manoilescu a fost un mare economist român.

"Sunt mai mult mahnit decat socat.... pur si simplu nu inteleg. De ce Doamne? De ce? Inteleg ca Ukraina s-a dus, inteleg ca Ungaria a deraiat, inteleg ca in noua configuratie de la Varsovia se negociaza tot mai greu cu Polonia... DAR totusi nu se poate orice si oricum.....Inteleg foarte bine atentia sporita pentru ceea ce se intampla in Romania. Suntem avanpost NATO si partener strategic pe flancul estic. Manoilescu a fost unul dintre fondatorii scolii romanesti de economie si creatorul doctrinei protectionismului economic, doctrina folosita si azi in tari din America de Sud, mai ales Brazilia.... plus ca unul dintre marii guvernatori ai BNR poate unul dintre cei mai mari dupa fondatorul BNR Carada..... Sunt surprins de acest mesaj. Nu vad cui foloseste. Nu ma asteptam la asta si mai ales de acolo. Recunosc! Ramân la convingerea ferma ca acest Comunicat nu isi avea sensul. Cu toată prețuirea si simpatia pentru DEMOCRATIA reprezentativa americană", scrie Rareş Bogdan pe Facebook.

Vezi AICI reacţia BNR la criticile Ambasadei SUA!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.