Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul bisericii românești care A ȘOCAT Italia: Liga Nordului intervine și salvează edificiul

twitter.com
cruce

Liga Nordului, partid de extremă-dreapta, a intervenit duminică pentru a bloca eforturile unei asociaţii musulmane de a transforma o fostă capelă de spital, care fusese folosită de Biserica Ortodoxă Română, într-o moschee, scrie Reuters.

Gruparea musulmană a făcut săptămâna trecută cea mai mare ofertă pentru capela din nordul oraşului Bergamo la o licitaţie organizată de un spital local, eliminând astfel Biserica Ortodoxă Română, care folosea clădirea pentru a-şi ţine slujbele, scrie news.ro.

Citește și: Liviu Dragnea a mărturisit! Care este motivul pentru care a creat Tel Drum

Liderii Ligii din regiunea Lombardiei au anunţat că vor suspenda vânzarea folosindu-se de o lege din 2004 care le permite să intervină pentru a prezerva obiectivele culturale.

„Nu aş vinde niciodată o biserică şi sunt uimit că cei care conduc spitalul nu şi-au dat seama despre ce problemă sensibilă este vorba”, a afirmat pe Twitter preşedintele Lombardiei, Attilio Fontana, un politician din Liga Nordului.

Citește și: Important! Iată cum ne dăm seama cu 24 de ore înainte că va veni un cutremur

„Totuşi, ne vom exercita dreptul la primul refuz şi nu va exista posibilitatea unui apel”, a adăugat el. Decizia sa înseamnă că Lombardia trebuie să cumpere acum proprietatea.

Liderul Ligii, Matteo Salvini, a avertizat mai devreme în acest an că societatea şi cultura italiană riscă să fie eliminate de Islam.

Citește și: Piedone, mesaj important la trei de la COLECTIV: ‘Simt cu toată fibra mea de părinte și de om că timpul nu mai poate rezolva nimic’

„Secole de istorie riscă să dispară dacă islamizarea, care până acum a fost subestimată, va câştiga teren”, a declarat el.

Musulmanii reprezintă o minoritate de mici dimensiuni în Italia iar ei vor ajunge până la 4,9% din populaţie până în 2020, conform Pew Research Centre.

Citește și: Andreea Pora a luat foc la decizia lui Tudorel Toader de a-l demite pe Augustin Lazăr: ‘Iohannis a încearcat să bage gunoiul intern sub preș…’

Asociaţiile musulmane se plâng că restricţiile locale privind construcţiile le împiedică să obţină licenţe pentru a construi moschee şi de multe ori trebuie să folosească structuri precum garaje pentru a-şi organiza întâlnirile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.