Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în SUA: Încă un republican intră în cursa pentru Casa Albă

casa alba

Republicanul Evan McMullin şi-a anunţat luni candidatura la alegerile prezidenţiale americane din luna noiembrie pentru a bloca drumul candidatului oficial al partidului, Donald Trump, care rămâne contestat de o parte a taberei conservatoare, relatează AFP.

'Niciodată nu este prea târziu pentru a face un bine', a spus candidatul, necunoscut marelui public şi fără o mare experienţă politică, pe noul său site de campanie.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Zeci de răniți la un concert al lui Snoop Dogg și Wiz Khalifa

Acest fost ofiţer CIA, în vârstă de 40 de ani, a fost până de curând un colaborator al grupului republican din Camera Reprezentanţilor. Un oficial al acestui grup a afirmat luni că McMullin nu mai este angajat.

'În acest an în care americanii şi-au pierdut încrederea în candidaţii celor două mari tabere, este timpul ca o nouă generaţie de lideri să apară', a scris Evan McMullin pe pagina sa de Facebook. 'America merită mai mult decât ne oferă Donald Trump şi Hillary Clinton', a mai spus el.

Citește și: S-a aflat cel mai mare SECRET al Bisericii: Ce pasaje a scos din Biblie

Candidatura a fost, potrivit canalului ABC, depusă de o organizaţie numită 'Better for America', finanţată de republicanii care se opun lui Donald Trump.

Însă, fără un buget de campanie care să rivalizeze cu zecile de milioane de dolari strânse în fiecare lună de echipele Clinton şi Trump, această candidatură se adaugă sutelor de candidaturi populare depuse oficial la Comisia Federală Electorală. Ea este de asemenea tardivă în calendarul prezidenţial. Pentru a apărea pe buletinele de vot, candidaţii trebuie să se înregistreze separat pe lângă autorităţile din cele 50 de state, conform procedurilor uneori greoaie. Numeroase termene-limită sunt stabilite în lunile august şi septembrie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cel mai frumos drum din lume se transformă în cel mai aglomerat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.