Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata de sinucideri printre veteranii din Australia, mai mare decât în rândul altor categorii (studiu)

ABC
australia army armata

Rata de sinucideri printre veteranii militari din Australia este mai mare decât cea din rândul altor pături ale populaţiei, potrivit unui nou studiu dat publicităţii vineri, informează dpa potrivit agerpres.

Astfel, rata de sinucideri printre bărbaţi foşti militari a fost în perioada 2002-2017 cu 18% mai mare decât în rândul altor bărbaţi australieni, potrivit unui raport al Institutului Australian de Sănătate şi Bunăstare.

"Între 2001 şi 2017, au fost 419 de decese prin sinucidere în rândul fostului personal militar, al celui în serviciu şi în rezervă", a subliniat purtătorului de cuvânt al institutului într-un comunicat.

Rata de sinucideri în rândul femeilor-veteran a fost şi ea mai mare decât a femeilor din alte categorii, însă mai scăzută decât în rândul bărbaţilor.

Numărul de sinucideri a fost ridicat în special în rândul veteranilor cu vârste sub 30 de ani, incluzându-i pe cei care au luptat în Afganistan.

Douăzeci la sută dintre veteranii din Australia au prescrise antidepresive, comparativ cu 15% din restul populaţiei australiene.

Cu toate acestea, rata de sinucideri în rândul personalului militar încă în serviciu a fost mai scăzută decât în rândul celeilalte părţi a populaţiei australiene, iar studiul a mai arătat că numărul de persoane fără adăpost este mai mic printre veterani.

Raportul a fost comandat de Ministerul Apărării al Australiei după presiuni exercitate de grupuri de veterani, care au afirmat că trebuie făcut mai mult pentru a ajuta personalul după ce serviciul lor militar s-a încheiat.

Guvernul a respins cererile privind implicarea unei Comisii Regale în eforturile de reintegrare a veteranilor în viaţa civilă.

Ministru australian pentru problemele veteranilor, Darren Chester, a declarat vineri că "singurul număr acceptat pentru sinucideri în rândurile veteranilor este zero".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.