Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata şomajului a scăzut uşor la 1,28%, în decembrie, de la 1,29% în luna precedentă

Linkedin
somaj

La sfârșitul lunii decembrie, în evidențele Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă Bucureşti erau înregistrați 15.251 șomeri (din care 8.167 femei), rata șomajului fiind de 1,28%.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1,29%, în această lună, acest indicator s-a diminuat cu 0,78%, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Dan Bittman revine în prim-plan: 'Medicii mă felicită că nu am tăcut. S-a ajuns ca pe vremea comuniștilor. E rușinos și trist după atâția ani de la Revoluție'

Din totalul de 15.251 persoane înregistrate în evidențele AMOFM Bucureşti, 4.697 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 10.554 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 0 șomeri provin din mediul rural și 15.251 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AMOFM Bucureşti (33,99%), urmat de cei cu studii superioare (28,12%), iar 18,28% au absolvit şcoala profesională/de arte şi meserii. Șomerii cu nivel de studii gimnaziale reprezintă 16,52% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii postliceale sunt 2,02%, iar cei cu studii primare şi fără studii, 1,07%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.972 persoane foarte greu ocupabile, 4.558 greu ocupabile, 4.364 mediu ocupabile, iar 4.357 sunt persoane ușor ocupabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.