Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOI între liberali! Orban, atacat DUR: 'Conduce PDL-ul lui Băsescu, un partid lipsit de valori și care slujește instituțiile de forță'

war and peace, razboi pace

Este război în toată regula între cele două tabere liberale. Vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, a lansat recent un atac extrem de dur la adresa liderului PNL, Ludovic Orban. Liderul ALDE îl acuză pe Orban că refuză să accepte realitatea, şi anume faptul că PNL nu ar mai avea legături cu liberalismul. Cuvinte grele a avut şi la adresa partidului condus de Orban: "un partid fără valori, care slujește instituțiile de forță și care vrea să ajungă la putere cu ajutorul acestor instituții", susţine Gerea într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Record NEGATIV pentru România: Inflaţia, la maximul ultimilor doi ani şi nouă luni

"PNL-ul condus astăzi de către Ludovic Orban este un partid care nu se regăsește pe scara doctrinară. Pe de o parte, partid liberal nu mai este de trei ani de zile, dar pe de altă parte, Orban și cei din PNL refuză să își asume și haina populară îmbrăcată în 2014 prin afilierea la PPE. PNL-ul pe care îl conduce Ludovic Orban este, de fapt, PDL-ul lui Traian Băsescu, un partid fără valori, care slujește instituțiile de forță și care vrea să ajungă la putere cu ajutorul acestor instituții.

Noul președinte al PNL refuză să accepte o realitate, încercând să inducă în spațiul public o dezinformare cu privire la afilierea politică a PNL. Partidul condus de Orban nu mai are nicio legătură cu liberalismul. Principalul motiv ar fi acela că nu mai face parte din familia liberală, a trecut de la ALDE Europa la PPE-ul din care făcea parte PDL. Însă, PNL a demonstrat prin propriile acțiuni că s-a lepădat de liberalism. Noul PNL nu a luat atitudine față de măsurile care veneau în contradicție cu statul de drept și cu principiile democratice. PNL-ul a susținut un ministru al Justiției pentru care drepturile omului sunt un lux. Totodată, PNL a devenit un susținător al instituțiilor de forță, aplaudând și încurajând zdrăngănitul de cătușe și derapajele din justiție. Dintr-un partid liberal, PNL a devenit un partid care ia partea instituțiilor de forță, asistând impasibil la modul cum acestea încercau să instituie un sistem asemenea celui din anii '50.

Nici Ludovic Orban și nici PNL nu au zis nimic cu privire la abuzurile acestor instituții. Mai mult, cel care e azi lider al PNL a simțit pe propria piele acțiunile noului sistem creat de instituțiile de forță. Acestuia i s-a deschis un dosar penal în ziua în care și-a anunțat candidatura, cu scopul de a fi scos din cursă. Acum, același Ludovic Orban, are impresia că dacă se pune în slujba instituțiilor de forță va fi scăpat în integralitate. Președintele PNL-ului este un politician șantajabil de către sistem, acesta fiind mai interesat să își scape propria piele.", spune Andrei Gerea într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: LOVITURĂ în domeniul sănătăţii. Ministrul Bodog a făcut ANUNŢUL: Când începe producţia de vaccinuri la Institutul Cantacuzino .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.