Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război pustiitor la vârful AUR. Deranjată de popularitatea lui George Simion, `Tabăra anti-semită a lui Târziu și Lavric dau atacul` (surse)

Conflictul de la vârful Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) nu mai poate fi negat și ținut doar în interiorul partidului. Conflictul dintre cei doi co-președinți a evoluat și a ajuns în acest moment într-un moment cheie. Senatorul Claudiu Târziu și deputatul George Simion, ambii co-președinți ai AUR nu mai sunt pe aceeași lungime de undă. Oficial problemele ar ține de ideologie, dar neoficial se vorbește de o nervozitate crescută a celor care văd în ascensiunea lui Simion o mare problemă.

Tema care pare că a dinamitat foarte tare relațiile este cea a antisemitismului. E cunoscut în cadrul partidului că George Simion a fugit de această temă și a îndemnat să se țină cont de realitatea istorică oficial acceptată și partidul să se ocupe de opoziție și nu de teme istorice.

De cealaltă parte… s-a spus că partidul trebuie să își asume istoria și realitățile din trecut și să fie exprimat public” adevărul”. Așa s-a ajuns la comunicate de presă are minimizau Holocaustul, luări de poziție care îi puneau în rândul eroilor neamului pe Corneliu Zelea Codreanu și mareșalul Ion Antonescu.

Era doar o chestiune de timp până când public se va pune ștampila de ”partid antisemit” pe AUR. Asta înseamnă că partidul devine total nefrecventabil în țară și în afara ei.

Asta ar fi tema ideologică pentru că adevărata problem este creșterea puternică în încrederea publică a lui George Simion. Acesta s-a detașat net față de ceilalți lideri ai AUR și se identifică total cu partidul.

Surse din interiorul partidului susțin că luptele interne sunt de o intensitate tot mai mare. S-a ajuns chiar la propunerea de excludere din partid al lui Simion: ”Nu le va fi deloc ușor cu Simion. Gașca asta a lui Lavric (n.a senatorul Sorin Lavric) a reușit excluderea cu Șoșoacă, dar își vor rupe dinții dacă vor să îl execute pe Simion”, susține unul din parlamentarii partidului sub protecția anonimatului pentru stiripesurse.ro

”Tabăra anti-semită a lui Târziu și Lavric dau atacul. Vor să preia partidul. Mă uitam la televizor și nu îmi venea să cred că sunt în AUR la ce spuneau acolo. Nu e deloc în regulă. Ar trebui ei nu doar dați afară din partid, ci săltați și arestați pentru că predică fără rușine legionarismul”, a spus foarte nervos un alt parlamentar AUR pentru stiripesurse.ro

Un alt lider al AUR s-a amuzat la încercarea de a-l elimina pe Simion: ”Cine să facă asta? Târziu cu soția cu Lavric și cu filiala din Iași?... cam ăștia sunt oamenii lor din BNC”.

Rivalitatea dintre cei doi lideri pare că s-a extins și la nivelul grupurilor parlamentare și la nivelul organizațiilor județene.

Surse din zona parlamentară AUR susțin că dacă lucrurile nu se schimbă radical e doar o chestiune de timp până când vor începe dezertările.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.