DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Război TOTAL între companiile de asigurări și Consiliul Concurenței. Allianz-Ţiriac va apela la 'toate pârghiile legale' pentru a-şi dovedi nevinovăţia

consiliul concurentei

Firma de asigurare Allianz-Ţiriac a anunţat, după sancţiunile dictate de Consiliul Concurenţei, că va apela la toate pârghiile legale pentru a-şi dovedi nevinovăţia. Totodată, Omniasig a anunţat, miercuri, că îşi rezervă dreptul de a formula acţiuni legale, informează News.ro.

Consiliul Concurenţei a anunţat, marţi, că a sancţionat nouă asigurători şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) cu 246,74 milioane de lei (53,05 milioane de euro) pentru coordonarea comportamentelor pe piaţă în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA).

Citește și: Liviu Dragnea își pune UDMR-ul în cap și dă VERDICTUL pe proiectul Uniunii: 'Este neconsituțional' - VIDEO

Autoritatea a amendat Allianz - Ţiriac Asigurări cu 43,44 milioane de lei, Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group (36,97 milioane de lei), Societatea Asigurare-Reasigurare Astra Asigurări (22,04 milioane de lei), Carpatica Asig (26,86 milioane de lei), Euroins România Asigurare-Reasigurare (6,35 milioane de lei), Generali România Asigurare Reasigurare (21,45 milioane de lei), Groupama Asigurări (35,38 milioane de lei), Omniasig Vienna Insurance Group (40,53 milioane de lei), Uniqa Asigurări (13,57 milioane de lei) şi UNSAR (160.436 lei).

Allianz-Ţiriac a anuţat că a primit ”cu indignare” concluziile raportului.

”Conducerea Allianz-Ţiriac a primit cu indignare concluziile raportului de investigaţie al Consiliului Concurenţei în care se pune la îndoială caracterul independent al deciziilor legate de calcularea tarifelor RCA practicate de către Allianz-Ţiriac. Allianz-Ţiriac va apela la toate pârghiile legale pentru a-şi dovedi nevinovăţia şi pentru a păstra încrederea clienţilor săi”, se arată în comunicat.

Compania a subliniat că, de-a lungul timpului, a majorat sau scăzut tarifele RCA întemeindu-se în toate cazurile pe argumente economice obiective, modificările de tarife fiind evaluate de ASF şi publicate în conformitate cu prevederile legale.

Citește și: Jean-Claude Juncker, gesturi de tandreţe faţă de Viorica Dăncilă (FOTO)

Omniasig a anunţat că a luat act cu privire la decizia Consiliului Concurenţei în urma investigaţiei desfăşurate şi a atras atenţia că este de presupus că mai mulţi asigurători au crescut tarifele la RCA, în perioada analizată, pentru a-şi acoperi costurile.

”Compania nu poate comenta cu privire la fundamentul amenzii aplicate până la primirea motivării autorităţii, însă oricum ne rezervăm dreptul de a formula acţiuni legale. Trebuie menţionat faptul că în perioada analizată activitatea de asigurare auto obligatorie a înregistrat constant pierderi, iar în această situaţie pasul logic a fost ajustarea tarifelor pentru acoperirea costurilor. Situaţia nu a fost singulară, ci comună întregii industrii, şi este de presupus că şi alţi competitori din piaţă au procedat la ajustarea tarifelor pentru a acoperi costurile în mod corespunzător, pe baza unor indicatori cheie, precum frecvenţa daunelor sau evoluţia costurilor de reparaţie”, se arată în comunicat.

Marţi, UNSAR a anunţat că a luat act de decizia Consiliului Concurenţei, privind sancţiunile aplicate, şi îşi menţine dreptul de a o contesta în instanţă. Totodată, şi UNIQA Asigurări a anunţat că va contesta decizia autorităţii.

Citește și: Ministrul Muncii despre OUG de înghețare a salariilor în 2019: E fake news!

În cadrul investigaţiei demarate de Consiliul Concurenţei, Euroins a recunoscut în integralitate fapta anticoncurenţială şi a furnizat, în cadrul procedurii de clemenţă, o serie de documente şi informaţii ce au avut o contribuţie semnificativă la probarea acesteia şi, ca urmare, a beneficiat de o reducere a amenzii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.