Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBUNAREA lui Orban: se așteaptă execuții sumare în mai multe filiale (surse)

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

După cum am mai anunțat, mișcările interne din PNL se amplifică de la o zi la alta, existând multe scenarii de lucru. Cel mai vehiculat pe culoarele din Modrogan 1 vizează o iminentă și teribilă ofensivă a liderului liberal, împotriva celor care i-au pus în discuție autoritatea, deciziile sau apropiații.

Șeful Comisiei de Prognoză se spală pe mâini în scandalul momentului: Suspendarea contribuţiilor la Pilonul II, introdusă 'din greșeală'

Se pare că totul a explodat odată cu scandalul "decrețeilor", declanșat de pupila lui Orban, șefa tinerilor PNL, Mara Mareș. Atunci, rețelele de socializare, televiziunile și radiourile au vuit zile în șir pe marginea gafei istorice care jignea o întreagă generație.

Încercând să aflăm cauzele furiei președintelui PNL, am stat de vorbă cu mai mulți liberali, care ne-au explicat că scandalul declanșat de Mara Mareș a fost doar picătura care a umplut paharul.

"Domnișoara Mara Mareș se comportă în PNL ca un copil răzgâiat al politicii. Pe unii nu îi miră, mai ales că știu cum a fost catapultată pe funcții. Dar când mai face și prostii, noi suntem cei care trebuie să dea explicații colegilor din filială; știm că Ludovic ține la ea și vrea să o apere, însă de aici până la amenințări de decapitare a unor filiale ar trebui să fie cale lungă" ne-a spus, sub protecția anonimatului, un influent parlamentar PNL.

Și nu putem să nu îi dăm dreptate. Dacă stăm bine să ne gândim, Mara Mareș și-a făcut cu adevărat debutul pe scena politică prin  ironizarea generației născute în România între 1969 si 1989, adică principalul bazin electoral liberal.

Iar asta pare a nu fi totul. Dacă la vârful partidului lucrurile au încercat să fie băgate sub preș, în țară, mai ales în Ardeal si București, colegii acesteia s-au revoltat, cerându-i demisia.

Dotări de ULTIMĂ GENERAŢIE pentru apărare aeriană în România. Cine sunt firmele care se bat pe 2.1 miliarde de euro

Coincidența e deja foarte interesantă, pentru că surse de la vârful PNL ne-au asigurat că orice demers împotriva protejatei lui Orban va primi drept răspuns decapitarea filialei, prima pe listă fiind chiar Anca Boagiu, pentru locul acesteia încălzindu-se deja fostul tehnocrat Ionel Dancă, transferat de Orban pe funcția de purtător de cuvânt al PNL.

Aici apare al doilea motiv de îngrijorate al filialelor liberale. Obligate să achite datorii istorice către Centru, în vreme ce partidul primește lunar, de la bugetul de Stat, aproape 2 milioane de lei noi, organizațiile din teritoriu ar fi aflat despre  salariile extrem de generoase staff-ului din Modrogan 1.

Se vehiculează că oameni precum fostul consilier al lui Ciolos, Dancă, ori șeful Comunicării online PNL, Alex Kocsis, încasează venituri lunare interesante. De numele acestuia din urmă se leagă un alt scandal recent care a afectat PNL. Conform unor știri preluate de media naționale, "cartea de muncă" a lui Orban ar fi trecut și pe la firma subalternului său de la partid, chestiune cel putin discutabilă din punct de vedere politic, dar și moral.

Or, județele care trudesc din greu, mai ales pentru a-și achita obligațiile, se simt nedreptățite atât de ineficiența muncii de la Centru, dar mai ales de amenințarea pe care acești oameni o exercită.

"Adică noi contribuim lunar cu mii de lei către Modrogan, pentru ca banii de la Stat să umple buzunarele unor parașutați în partid, care pe deasupra se mai viseaza și șefi de filială, în locul nostru; să o apere pe copila aia mai e cum mai e, dar să dizolve conduceri alese legitim pentru a face loc unei camarile fără vreun istoric în PNL, asta ar fi prea de tot" spune cu năduf un liberal din Sud.

Se pare că toate aceste nemulțumiri acumulate l-au determinat pe Orban să decidă unele maziliri, cu titlul de exemplu, dar și pentru a-și întări autoritatea.

În același sens, acesta ar fi mărturisit unor colegi că "numai peste cadavrul" său vor ajunge foștii PDLiști ardeleni europarlamentari, șeful PNL suspectând că de toată agitația din partid ar fi responsabilă echipa formată din Vasile Blaga, Ghiță Falcă, Mircea Hava.

Aceștia sunt azi suficient de influenți ca să nu poată fi executați, dar Orban plănuiește să le arate pisica exemplului altor decapitări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.